Pretraga

Srednjoškolac pronašao novčanik i vratio skoro 14 tisuća kuna vlasniku, nije htio uzeti ni nagradu

A- A+

Dobro i nesebično djelo kakvo se danas rijetko može vidjeti kod odraslih ljudi, učinio je upravo srednjoškolac Bruno Brnjaković iz Punta. Priču o njegovoj hvale vrijednom postupku podijelio je čovjek čiji je novčanik Bruno pronašao s gotovo 14.000 kuna gotovine. Učenik je toliko skroman da ga je vlasnik izgubljenog novčanika morao nagovarati da prihvati zasluženu nagradu.

Foto: Unsplash

Bruno Brnjaković je srednjoškolac iz Punta čija se priča, zahvaljujući njegovom dobrom djelu, proširila na otoku Krku. Naime, Bruno je pronašao novčanik s gotovo 14.000 kuna gotovine. Iako bi većina odraslih ljudi zadržala novac, Bruno je odlučio pronaći vlasnika i vratiti mu novčanik sa svime što je pronašao u njemu.

– Potrudio se i našao me na društvenoj mreži te mi napisao poruku. Kada  nije dobio odgovor, poruku je poslao mome sinu. Baš sam se raspakiravao kad me nazvao sin i pitao gdje mi je novčanik. Pao mi je mrak na oči shvativši da ga nemam te da ga je netko našao bez novaca u njemu. Nitko sretniji od mene kad mi je rekao da u njemu ništa ne nedostaje, rekao je vlasnik novčanika Božidar Žerjeva za Krčki VAL.

Bruno se našao s Božidarom idućeg dana kako bi mu vratio novčanik. Tek je na Božidarovo inzistiranje učenik uzeo pripadajuću nagradu za svoje dobro djelo.