Pretraga

Srednjoškolsko zabavno natjecanje: Prijavite se na Lančanu reakciju i osvojite vrijedne nagrade

A- A+

Svi srednjoškolci koji žele otkriti ili pokazati zabavnu stranu kemije i prirodnih znanosti mogu se prijaviti na zabavno znanstveno natjecanje ‘Chain Reaction’ (Lančana reakcija). Zadatak ovog natjecanja je stvaranje uređaja za Lančanu reakciju, koji radi zahvaljujući nizu fizikalnih i kemijskih reakcija. Natjecanje traje od 1. listopada do 15. studenoga u Hrvatskoj, zatim u Bugarskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Sloveniji i Slovačkoj, a na proljeće je već održano u Češkoj, Rumunjskoj i Srbiji. Prijave su još u tijeku, stoga pogledajte što prethodi sudjelovanju u natjecanju.

Foto: privatna arhiva

Ako volite eksperimentirati, zanima vas kemija i lančane reakcije uzrokovane predmetima iz svakodnevne uporabe, idealan ste kandidat za sudjelovanju u srednjoškolskom natjecanju ‘Chain Reaction’ (Lančana reakcija). Radi se o zabavno znanstvenom natjecanju pod pokroviteljstvom obrazovnog portala chemgeneration.com u kojemu sudjeluju učenici srednjih škola iz šest europskih zemalja, među kojima je i Hrvatska.

Izdvojeni članak

Priprema, pozor – sat!: Natjecanje za profesore osnovnih i srednjih škola

Zabavno znanstveno natjecanje za sve srednjoškolce

Natjecanje traje od 1. listopada do 15. studenoga, a ekipe se prijavljuju slanjem video zapisa koji prikazuje kako njihov uređaj za Lančanu reakciju radi. Odluku o pobjedniku donijet će stručni žiri. Svaki član učeničke ekipe, profesor kemije i škola koju pohađa ekipa koja izgradi najbolji uređaj osvojit će vrijedne nagrade.

Lančanom reakcijom do vrijednih nagrada

Po prvi put ovo zabavno, ali i poučno natjecanje održava se u našoj državi, a istovremeno traje u Bugarskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Sloveniji i Slovačkoj, s tim da je na proljeće već održano u Češkoj, Rumunjskoj i Srbiji. Natjecanje je organizirala kompanija BASF, uz potporu MZOS-a, Instituta Ruđer Bošković, Kemijskog odsjeka PBF-a u Zagrebu, Hrvatskog kemijskog društva te Agencije za odgoj i obrazovanje.

Sve dodatne informacije možete pronaći na sljedećem linku, a u videu ispod doznajte što vaš rad mora sadržavati.

Srednjoškolsko zabavno natjecanje: Prijavite se na Lančanu reakciju i osvojite vrijedne nagrade
Share via
Copy link
Powered by Social Snap