Pretraga

Priprema, pozor – sat!: Natjecanje za profesore osnovnih i srednjih škola

A- A+

Natjecanje ‘Skockajte web!’ nakon pet godina održavanja prestaje, ali je umjesto istoga CARTNet organizirao novo natjecanje namijenjeno profesorima osnovnih i srednjih škola. Radi se o natjecanju ‘Priprema, pozor – sat!’ u kojemu će biti naglasak na digitalnim nastavnim materijalima.

www.skole.hr/priprema_pozor_sat

Tijekom pet godina održavanja ‘Skockajte web!’ veliki broj škola je razvio kvalitetne i sadržajne internetske stranice, stoga je CARNet odlučio umjesto potonjeg organizirati novi tip natjecanja. Ove godine će se po prvi put održavati natjecanje ‘Priprema, pozor – sat!’ koje je namijenjeno profesorima osnovnih i srednjih škola.

Izdvojeni članak

FESB: Studenti web fakulteta prilagodili i srednjoškolcima

Nakon weba, digitalni nastavni materijal

– Natjecanje se organizira kao jedna od aktivnosti Open Discovery Space projekta, a cilj mu je unaprijediti proces učenja i poučavanja korištenjem digitalnih nastavnih materijala, onjašnjavaju iz CARNeta. Da biste mogli sudjelovati na natjecanju, morate imati objavljen barem jedan digitalni nastavni materijal na Portalu za škole, a ako ih još uvijek niste izradili i objavili, možete to učiniti do 16. rujna.

Treba istaknuti kako je digitalni nastavni materijal uvjet za sudjelovanje, ali isti neće biti ocjenjivan. Na natjecanju će se ocjenjivati njegova kvalitetna i uspješna primjena u poučavanju sadržaja jedne nastavne jedinice.

Sve dokumente koji su vam potrebni za sudjelovanje u ‘Priprema, pozor – sat!’ možete pronaći ovdje.

Izdvojeni članak

Srednjoškolac pokrenuo web stranicu s besplatnim informatičkim tutorijalima

Srednje škole s najskockanijim webom

S obzirom da se ove godine ne održava ‘Skockajte web!’, pogledajte koje su to škole slavile osvojenim prvim mjestom te kojima su uručene vrijedne nagrade.

Prošlogodišnja pobjednica s najboljom internetskom stranicom u kategoriji srednjih škola je Srednja škola Marka Marulića Slatina, a godinu prije na tom se mjestu našla Srednja škola Duga Resa. No 2010. godine svakako su dominirale osnovne škole, stoga su jedino one i nagrađene, dok je najbolji web imala Osnovna škola Slavka Kolara.

Slavljenica prve godine održavanja spomenutog natjecanja je bila III. gimnazija Osijek.

Pobjednici 2012.godine