Pretraga

Stiže dodatni džeparac: Općina nedaleko od Zagreba božićnice dijeli i srednjoškolcima

A- A+

Božić i praznici su pred vratima, a srednjoškolci iz Općine Dubrava u Zagrebačkoj županiji dobivaju poseban poklon. Općina će im, naime, podijeliti božićnice. Da bi ostvarili pravo, učenici moraju podnijeti prijavu u općinu, što mogu obaviti do 8. prosinca.

novčanice eura u ruci

Foto: srednja.hr

Brojne općine i gradovi svojim umirovljenicima ili ostalim socijalno ugroženim stanovnicima dodjeljuju božićnice. Tek rijetke odlučuju ih se dodjeljivati i studentima, a Općina Dubrava u zagrebačkoj županiji ove će ih godine dodijeliti i – srednjoškolcima.

Učenicima srednjih škola koji imaju prebivalište na području te općine povodom božićnih blagdana isplatit će se dodatni džeparac u iznosu od 70 eura.

Izdvojeni članak
učenik piše u bilježnicu u razredu

Školski kalendar s praznicima za 2023. I 2024. školsku godinu

No, treba naglasiti da se ove božićnice ne dodjeljuju automatizmom, već se učenici za njih moraju prijaviti. Prijave su otvorene do 8. prosinca, a prilikom isplate učenici su dužni dostaviti: dokaz o pohađanju srednje škole (potvrdu ili uvjerenja koja izdaju srednjoškolske ustanove), osobnu iskaznicu ili potvrdu o prebivalištu, OIB te broj računa primatelja božićnice.

Svoju prijavu učenici s područja Općine Dubrava mogu podnijeti putem maila: [email protected] ili osobno na privremenu adresu općine u Ulici svete Margarete 4.