Pretraga

Student (24) otišao u Afganistan pa zapeo kad su došli Talibani: ‘Pomirio sam se sa smrti’

A- A+

Miles Routledge (24), student fizike iz Velike Britanije zapeo je u Afganistanu kad su Talibani preuzeli vlast. Livestreamao je svoje dojmove, a sad se skriva u sigurnoj kući UN-a i čeka povratak kući. Jedan od njegovih livestreamova možete vidjeti i ispod.

https://www.youtube.com/watch?v=qOaTwo7FfEU

Miles Routledge, 24-godišnji student fizike sa Sveučilišta u Loughboroughu u Velikoj Britaniji, prije nekoliko dana otišao je u Kabul pa je nakon što su Talibani preuzeli vlast – tamo zapeo. U nekom je trenutku čak rekao i da se ‘pomirio sa smrti’, piše britanski The Sun.

Trenutno se skriva u sigurnoj kući Ujedinjenih naroda (UN), a u Kabul je isprva otišao tako što je guglao najopasnije gradove koji su se mogli posjetiti ove godine. Ipak, prema prognozama nije očekivao da će Talibani tako brzo preuzesti vlast pa je ostao šokiran kada je usred putovanja nastao puč. Svoje je dogodovštine iz Kabula livestreamao na Twitchu i 4chanu, otkud su poznati neki viralni memeovi i prankovi, piše The Sun.

Bez obzira na okolnosti u kojima se našao, i dalje je humorističan. Kaže da se nada kako će narednih dana uspjeti uhvatiti međunarodni let i otići iz Kabula. Preferirao bi to ispred, tvrdi, “trajnog odlaska u grob”. Njegova majka, koju je The Sun pokušao kontaktirati, nije optimistična. Kako pišu mediji, bila je van sebe i nije uopće bila u stanju komentirati ovaj slučaj, rekavši samo da čeka poziv iz Ministarstva vanjskih poslova i uvjerenje da će njen sin biti siguran u Kabulu dok se ne vrati kući.

– On je samo htio napraviti nešto jako čudno kako bi se mogao hvaliti u rujnu. Ljudi su mu rekli da je lud ako ode tamo [op. a. u Afganistan] u ovom trenutku. On je šaljivdžija, ovo izgleda kao jako složeni real-life-meme koji je otišao predaleko. Šala koja je izmakla kontroli. Ludilo i opasnost mu očito nisu prošli kroz misli, rekao je jedan njegov prijatelj i kolega za britanski Sun.

miles routledge
Share via
Copy link
Powered by Social Snap