Pretraga

Nastavak rata između studenta i Taylor Swift: ‘Praćenje njenih letova nije protuzakonito’

A- A+

Jack Sweeney, 21-godišnji student koji je postao popularan prateći letove poznatih osoba, nedavno se našao u problemu s odvjetnicima Taylor Swift. Poslali su mu pismo još u prosincu u kojem se prijete tužbom, no sada je odgovor poslao Sweeneyjev odvjetnik iz kojeg se navodi da s pravne strane student nije učinio ništa pogrešno.

Taylor Swift u spotu za pjesmu 'Look what you made me do'

Taylor Swift u spotu za pjesmu ‘Look what you made me do’ | foto: screenshot/youtube

Odvjetnici Taylor Swift još su u prosincu poslali pismo 21-godišnjem studentu Jacku Sweeneyju koji na društvenim mrežama prati kretanje njenog privatnog aviona te mjeri njen ugljični otisak. U pismu mu prijete tužbom jer, kako kažu, ovo nije igra već pitanje života i smrti za popularnu pjevačicu.

No, budući da Sweeney koristi javno dostupne podatke Savezne uprave za zrakoplovstvo (FAA), do tužbe vjerojatno nikada neće doći, što potvrđuje i odgovor njegovog odvjetnika koji je nedavno procurio u javnost i postao viralan na društvenim mrežama, prenosi CBS News.

Izdvojeni članak

Odvjetnici Taylor Swift prijete studentu: ‘Iako je ovo možda igra za tebe…’

– Jednostavno rečeno, nema ničeg protuzakonitog u Sweeneyjevom korištenju javno dostupnih informacija za praćenje privatnih zrakoplova, uključujući one koje koriste javne osobe, poput Taylor Swift. Profil na društvenim mrežama ne krši nijedno od zakonskih prava gospođe Swift. Vaše pismo to jasno pokazuje time što ne navodi nikakav pravni zahtjev, stoji u pismu.

Odvjetnik, također, navodi da Sweeneyjeve objave pružaju samo lokacije privatnih zrakoplova koristeći javno dostupne informacije koje ne predstavljaju sigurnosnu prijetnju. Iz tog razloga navoda kako sumnjaju da će Swift pokrenuti neosnovani pravni postupak protiv studenta, ali ako to učini, odvjetnik će ga braniti.