Pretraga

Student dobio otkaz zbog frizure kakvu i šef nosi

A- A+

Max Cole 20-godišnji je student genetike na Sveučilištu York koji se odlučio zaposliti kako bi financirao studij. No nedavno je dobio otkaz zbog odabira frizure iako istu nosi i njegov šef.

Foto: Facebook

Student genetike na Sveučilištu York Max Cole zaposlio se u Tescu u rodnom Devonu kako bi mogao financirati studij. Ni prvi ni zadnji student koji je uz školovanje odlučio raditi, no ovaj 20-godišnjak dobio je otkaz zbog crvene irokeze iako istu takvu frizuru ima i njegov šef, piše The Tab.

Izdvojeni članak

Profesor dobio otkaz jer se njegova brada našla na limenkama piva

Unatoč činjenici da politika poslovanja na tom radnom mjestu dozvoljava neobičnije stilove frizura te što njegov poslovođa također ima crvenu kosu, Max je protjeran kući bez plaće. Razočarani student izjavio je za tamošnje medije kako svoj stil dosta često mijenja te da je kosa jedina stvar vezana uz njegov izgled koju može neprestano mijenjati i na taj način iskazati svoju individualnost.

Također je objasnio da je svoju frizuru napravio po uzoru na omiljenog znanstvenika Bobaka Ferdowskog zaposlenog u NASI. Na oblik frizure tog ravnatelja Mars Science Laboratory Curiosity misije naišao je u udžbeniku fizike te na raznim televizijskim gostovanjima.

Nakon što su 20-godišnjem studentu u Tescu rekli da njegova frizura ne odgovara poslovnom okruženju, zapovjedili su mu da napusti radno mjesto bez plaće koju je zaradio. Da apsurd bude veći, većina djevojaka koje su tamo zaposlene imaju obojenu kosu, kao što i svaki od poslovođa nosi crvenu kosu.

Bobak Ferdowski