Pretraga

Studentica koja pušta dlake ispod pazuha

A- A+

Studentica iz Irske Emer OToole prije 18 mjeseci odlučila se na jedan društveni eksperiment, na nešto mnogim ženama nezamislivo. Prestala je uklanjati dlake i dlačice sa svog tijela. Točnije, prestala se depilirati po svim dijelovima tijela s kojih žene inače od samog puberteta uklanjaju dlačice. U televizijskoj emisiji “Good Morning” ITV-a je govorila kako je ponosna na sebe i tvrdi da se ne osjeća neugodno takva pojavljivati u javnosti.

“Tijekom ovih 18 mjeseci, osjećala sam se pomalo čudno neko vrijeme noseći odjevne predmete koji pokazuju moje dlake ispod pazuha pa sam počela ispitivati odakle moje samopouzdanje dolazi. Shvatila sam da naš izgled nije s nama od jutra do sutra ako se prvo moramo ustati i staviti šminku na lice, recimo. Ne možemo nositi taj izgled do kraja života jer starimo”, objasnila je Emer te dodala kako su to stereotipi koje društvo mora razbiti. “Više ne ne osjećam čudno niti se imam namjeru obrijati.”, rekla je u na TV-u. 

Emer kaže da se u pubertetu počela brijati jer to svi rade i jednostavno je zaključila kako je to normalno. Međutim, kad je malo bolje razmislila pobunila se protiv “umjetnih i nametnutih pravila ljepote” kojima žene robuju većim dijelom svog života.

Što vi mislite o ovom eksperimentu? Je li (ne)depiliranje pazuha tabu tema? 🙂