Pretraga

Sudjeluj u radionici koja se održava u stanu Miroslava Krleže

A- A+

Voliš čitati i pisati? Prijavi se na radionicu koja se održava u stanu Miroslava Krleže, a voditelj je jedan od čitanijih hrvatskih književnika i profesor hrvatskog – Zoran Ferić.

Uglavnom, pred tobom je specijalno iskustvo. Sve što trebaš je prijaviti se i doći, a slobodno možeš povesti i prijatelja, viška foteljicu uvijek ćemo pronaći. Nema veze ako si preskočio koju lektiru (ili možda više njih) ili ako baš i ne nalaziš puno vremena za čitanje, zbog sveopćeg ludila u školi i šire, ovdje ćeš uz kavicu i u zbilja lijepom ambijentu, gdje su živjeli jedan pisac i jedna glumica /i jedna književnica, moći pobjeći na nekoliko sati od svakodnevice, popričati s različitima ljudima i odmoriti se prenoseći misli na papir, prepuštajući se dobroj knjizi i piscu da ti uljepšaju koje poslijepodne.Želiš znati? Želiš osjećati? Čitaj:)

Ispuni prijavnicu i dođi.

Zahtjev za prijavnicu za sudjelovanje na radionici, s naznakom koliko imaš godina (od 11 do 15 godina, ili do 15 do 18 godina), pošalji na na adresu: [email protected] za knjigu u okviru projekta Čitaj pokrenuo je program Čitam da bih pisao, pišem da bih čitao, koji vode hrvatski pisci s dvjema dobnim skupinama: djeca od 11 do 15 godina i djeca i mladi od 15 do 18 godina. Radionice se održavaju u prostorima gdje su živjeli i radili hrvatski pisci: stan M. J. Zagorke (Dolac 8), gdje će čitati i pisati djeca od 11 do 15 godina s Tomislavom Zagodom, a u stanu M. Krleže (Gvozd 8) sa Zoranom Ferićem čitat će i pisati djeca i mladi od 15 do 18 godina. Jedna će se skupina sa svojim voditeljem radionice družiti u čitanju i pisanju u dva navrata, ali više informacija o projektu Čitaj, naći ćete uskoro na stranicama Centra za knjigu.

U svakom slučaju – Čitaj: otvorena je nova stranica vašeg čitanja i pisanja: s hrvatskim piscima u radionicama na Dolcu i Gvozdu započinje pustolovina zajedničkog listanja i otkrivanja nevidljivih gradova, događaja i uzbuđenja što ih donosi vjetar čitanja i strast pisanja. Projekt Čitaj osmišljen je za sve one koji žele s drugima dijeliti vrijeme čitanja i maštanja, domišljanja vremena uzbuđenja što ga otkrivaju nama i u nama do jučer nepoznati autori i njihove knjige. Predstoji nam čitati tekstove knjiga, tekstove ulica, gradova i kontinenata, dijeliti vlastita iskustva sa sebi sličnima, s drugom djecom i mladima. Jednostavno: u druženju s hrvatskim piscima čitat ćeš da bi pisao, pisati da bi čitao! Dobrodošao u program Čitam da bih pisao, pišem da bih čitao.