Pretraga

Susjedna zemlja daje mladima bonove od 150 eura za kupnju računalne opreme

A- A+

Slovenski učenici posljednja tri razreda osnovne škole, srednjoškolci i studenti, dobili su digitalni bon za kupnju računalne opreme u vrijednosti od 150 eura. Bon, naime, nije potrebno posebno zatražiti i ne prima se u fizičkom obliku.

Foto: Unsplash

Učenici posljednja tri razreda osnovne škole, srednjoškolci i studenti, a koji su na dan 12. ožujka imali prebivalište u Sloveniji, dobit će od Financijske uprave Republike Slovenije digitalni bon za kupnju računalne opreme u iznosu od 150 eura.

‘Popust’ od 150 eura

Bon se, naime, može iskoristiti do 30. studenog ove godine, a s njim se može kupiti gotovo sve što ima veze s računalnom opremom, uključujući tipkovnice, miševe, monitore, tablete, printere, web kamere i još mnogo toga.

Štoviše, bon se može iskoristiti i kao svojevrsni popust od 150 eura za skuplje proizvode, poput laptopa, računala, 3D printera i drugih. Kako prenosi 24ur, u slučaju korištenja bona, potrebno je samo dostaviti posebnu izjavu kako ga se iskoristilo.

Izdvojeni članak
filozofski fakultet

Susjedna država daje 300 eura studentima koji su ostali bez posla: Zbor Filozofskog upozorava Vladu na taj problem u RH

Moguće spajanje bonova

Pojedinci koji žele spojiti svoje bonove s onima koje su dobili njihova braća i sestre, mogu to učiniti uz predaju zahtjeva. Navodi se i da će bonovi kasnije biti dostupni osobama starijim od 55 godina, koje će prethodno završiti besplatnu edukaciju iz područja digitalne pismenosti.

Ako pošalju zahtjev nadležnom tijelu, slovenski studenti u inozemstvu također mogu dobiti digitalni bon. Napominje se i da su neki trgovci računalnom opremom već pripremili posebne ponude za mlade koji će iskoristiti bonove u njihovim trgovinama.