Pretraga

Sutra se otvara jesenski rok upisa u srednje: Ovo su važni datumi i smjerovi koji su traženi na burzi

A- A+

Kako propisuje Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020., u srijedu 21. kolovoza 2019. godine, započinju prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ. Prijave obrazovnih programa započet će u 12:00 sati, a ogledne ljestvice poretka bit će vidljive od 18:00 sati.

Foto: Srednja.hr

Prijave traju do 27. kolovoza 2019., također u 12 sati, uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji se mogu prijavljivati do 22. kolovoza 2019. (vidljivi su na kartici Obrazovni programi/Programi s ranijim rokom prijave).

Proučiti publikaciju i paziti na listu prioriteta

Cijeli postupak prijava detaljno je opisan u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2019./2020. – Idemo u srednju!“, koju možete pogledati u dokumentu ispod.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [676.85 KB]

– Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u jesenskom roku, moraju ih prijaviti u gore navedenim rokovima te poštovati i ostale rokove navedene u publikaciji. Naglašavamo svim kandidatima da listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom. Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote, naglašeno je na Upisi.hr, odnosno na službenoj stranici Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole.

Izdvojeni članak

HZZ otkriva koja su zanimanja tražena u Hrvatskoj, a za koja bi trebalo smanjiti upisne kvote

Na ovoj stranici, a u kontekstu upisa ističe se i da posebnu pažnju valja obratiti pri prijavljivanju paralelnih umjetničkih programa, na način kako je opisano u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2019./2020. – Idemo u srednju! – Učenici koji upisuju umjetničke programe“.

Preporuka za upise

Početkom godine Hrvatski zavod za zapošljavanje izdaje publikaciju pod nazivom ‘Preporuka za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja’, a sadržava popis deficitarnih i suficitarnih zanimanja po županijama i gradovima. Ova publikacija rezultat je analize i prognoze potreba tržišta rada za pojedinim kvalifikacijama u 2019. godini.

Pa ako ste u dilemi koju školu upisati, pogledajte svakako i ovu publikaciju koja otkriva kolika je potražnja za određenim zanimanjima u pojedinim dijelovima države, ali i na razini cijele Hrvatske.

HZZ preporuke 2019. by srednja.hr on Scribd

Na poveznici ispod možete pogledati škole koje u svim županijama i Gradu Zagrebu, upisuju najbolji učenici.

Donosimo popis škola koje su u svakoj od županija i Gradu Zagrebu upisali najbolji učenici