Pretraga

Sutra završavaju prijave za upis u srednje škole: Ako ovo ne učinite, nećete se moći upisati

A- A+

Pozor osmaši, sutra službeno završavaju prijave srednjih škola na jesenskom roku upisa za školsku godinu 2021./2022. Podsjećamo vas na važne datume i dokumente koje morate dostaviti kako biste se i formalno mogli upisati u srednju.

Prirodoslovna škola Vladimira Preloga

Ulaz u zgradu Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu
Foto: Anton Mezulić, srednja.hr

Pozor, osmaši, sutra završavaju prijave srednjih škola u jesenskom roku upisa za školsku godinu 2021./2022.

I u petak važni rok

Uz iznimku programa koji su zahtijevali prijemne ispite i druge provjere, koji su se mogli prijavljivati do sinoć, prijave za sve ostale srednjoškolske programe završavaju sutra 26. kolovoza u 12:00 sati.

– Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u jesenskom roku, moraju ih prijaviti u gore navedenim rokovima te poštovati i ostale rokove navedene u publikaciji. Naglašavamo svim kandidatima da listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom. Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote, naglašavaju iz Središnjeg prijavnog ureda za upis u srednje.

U petak, 27. kolovoza krajnji je rok za zaprimanje potpisanih prijavnica. Učenici ih dostavljaju razrednicima, a ostali kandidati šalju Središnjem prijavfnom uredu. Isti će se dan brisati s lista kandidati koji nisu zadovoljili preduvjete ili dostavili prijavnice.

Konačne rang liste

Objava konačnih rang lista upisanih u srednje škole bit će objavljena u subotu 28. kolovoza. Nakon toga slijedi još nekoliko važnih datuma. Naime, od ponedjeljka 30. kolovoza do utorka 31. kolovoza rok je za dostavu potpisanoga obrasca o upisu u prvi razred srednje škole (upisnice) u srednju školu u koju se učenik upisao.

Isti rok vrijedi i za dostavu dokumenata koji su uvjet za upis u određene srednje škole. To se odnosi na potvrde liječnika obiteljske medicine, potvrdu liječnika školske medicine ili liječničku svjedodžbu medicine rade, kao i ostale dokumente kojima su ostvarena dodatna prava za upis. Nakon toga, 1. rujna će se objavili popis slobodnih mjesta nakon jesenskog upisnog roka. O upisu kandidata u naknadnome roku odlučuje upisno povjerenstvo škole na temelju pisanoga zahtjeva kandidata. Više informacija možete pronaći u publikaciji Idemo u srednju 2021./2022., kojoj možete pristupiti ovdje.