Pretraga

Sveučilišni profesor prevarant: Pet godina se pretvarao da ima doktorat i predavao studentima

A- A+

David Scott Broxterman falsificirao je svoje dokumente te se pet godina pretvarao da ima doktorat iz poslovne organizacije i menadžmenta zahvaljujući čemu je dobio posao na Polk State koledžu. Vlast je utvrdila da je 55-godišnji profesor prevarant nakon što je podvrgnuti istrazi zbog prodaje bezvrijedne kolekcije novčića za tisuće dolara. Njegovo uhićenje šokiralo je studente, ali i kolege profesore.

Screenshot YouTube

Jedan od omiljenih profesora na Polk State koledžu na Floridi, 55-godišnji David Scott Broxterman, zapravo je prevarant koji je falsificirao svoje dokumente te se pet godina pretvarao da ima doktorat. S obzirom da je upravo doktorat bio uvjet da se zaposli na spomenuto sveučilište, 55-godišnjak je na temelju laži u zadnjih pet godina zaradio preko 256 tisuća dolara, koje vlasti smatraju ‘ukradenim novcem’, prenosi ABC Action News.

Izdvojeni članak

Profesor bez dlake na jeziku: ‘Svaki ispit koji ste položili kod asistenta je falsifikat’

Pet godina predavao na sveučilištu s lažnom diplomom

David Scott Broxterman uhićen je u prošlu srijedu pod optužbom za krađu i prijevaru. Iznenađeni njegovim postupkom i uhićenjem su studenti, ali i ostatak zaposlenika na sveučilištu jer je 55-godišnjak slovio za omiljenog profesora kojeg su svi poštovali.

Vlasti su ovu veliku prevaru na Polk State koledžu otkrili tijekom istrage nad profesorom Broxtermanom zbog prodaje bezvrijedne kolekcije novčića za tisuće dolara. Kad su malo dublje istražili njegovu profesionalnu karijeru, otkrili su da je njegov doktorat iz poslovne organizacije i menadžmenta lažan.

Pogrešni predmeti, gramatičke greške i drugačiji font

Radilo se o vrlo lošem falsifikatu jer se ni boje ni fontovi na lažnoj diplomi ne poklapaju s originalnom. Čak ni imena predmeta koje je profesor navodno položio nisu istovjetni s onima na originalu, a uz sve navedeno, Broxterman je čak prilikom lažiranja navedenih dokumenata napravio i par gramatičkih grešaka.

Da su svi šokirani ovim slučajem, uključujući i studente, dokazuje i činjenica da je David Scott Broxterman na stranici ‘Rate my professors’ u razdoblju od 2010. do 2014. godine dobio 21 pozitivnu ocjenu te je ukupno zavrijedio ukupno 4,9 od maksimalne ocjene pet.

Sveučilišni profesor prevarant: Pet godina se pretvarao da ima doktorat i predavao studentima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap