Pretraga

Tableti na jesen u školi?

A- A+


Teško je povjerovati u informaciju da bi se tablet mogao naći na školskim klupama umjesto bilježnica – odnosno, biti poslan ravno u ruke mladim medicinarima, ali upravo o tome se radi. Naime, učenici medicinske škole u Zadru – kako RTL prenosi- već bi na jesen mogli upijati znanje putem tablet računala. Koliko je to korisno i što oni sami o tome misle?

Vice Rončević, jedan od učenika srednje medicinske škole, smatra kako bi se uvođenjem tableta na školske klupe omogućilo brže učenje, ali i jednostavniji pristup informacijama. S druge strane, Lucia Vukelić ističe još jednu vrlinu – smatra kako bi se tabletom osobito olakšalo onim učenicima koji imaju ružan rukopis.  

Profesori su već počeli prebacivati svoje bitne sadržaje u digitalne formate, a na vrata kuca i obuka o tome kako se služiti tabletom i iskoristiti sve njegove mogućnosti. 

Učenici bi trebali imati na svojim iPed-ima kako udžbenike, tako i svoje bilježnice kroz koje će komunicirati i odrađivati svoj školski dio posla i posla koji imaju kod kuće, a sve to interaktivno s nastavnikom., kaže Edin Kadić, profesor u Medicinskoj školi Zadar.

Važno je napomenuti kako je zadarska škola jedna od prvih u svijetu koja planira ovakav korak u budućnost.  Oni malobrojni primjeri koji su u sastavni dio nastave uključili tablete i e-čitače  uglavnom dolaze i SAD-a i Skandinavije. 

Mislim da sredstva neće biti problem, iako su to uređaji koji jako puno koštaju. Međutim, moramo biti svjesni toga da cijena tehnologije iz dana u dan se ruši, znači pada, prema tome to će biti dostupno u vrlo skoro vrijeme, optimistično je izjavio ravnatelj Medicinske škole Zadar, Davor Vidaković.

Budući da cijela generacija odrasta na internetu i modernim uređajima, možda je potrebno uložiti malo više u njihovo obrazovanje i na taj način im približiti gradivo. Vodeći se njihovim komentarima, može se zaključiti da su zadovoljni planom uvođenja tableta u školu. Međutim, svaka priča ima dvije strane, a kakva priča se nalazi na lošijoj strani ove medalje, saznat ćemo uskoro.