Pretraga

Talijanska srednjoškolka poginula u eksploziji bombe

A- A+

Jedna je 16-godišnjakinja poginula u eksploziji bombe ispred srednje škole u južnotalijanskom gradu Bridisi. Još je sedmero ljudi ozljeđeno, a jedna je djevojka u životnoj opasnosti, prenosi Novi list.

 Foto:AFP

Eksplozija se dogodila nešto prije 8 sati  u trenucima kada su učenice dolazile u školu. Prema prvim informacijama riječ je o bombi kućne izrade, koja je, kako prenosi AP, bila postavljena u kontejneru nedaleko od ulaza. 

Prema navodima dijela talijanskih medija, po srijedi nije bila jedna, već dvije uzastopne eksplozije, no te informacije iz talijanskog ministarstva unutarnjih poslova nisu potvrđene.

– Pretpostavke su  brojne, ali za sada ni o čemu ne možemo sa sigurnošću govoriti, kazala je talijanska ministrica unutarnjih poslova Annamaria Cancellieri za SKY TG24 i pritom demantirala vijest da ima još žrtava.

Motiv je nepoznat, a za napad još uvijek nitko nije preuzeo odgovornost. Gradonačelnik Brindisija je optužio lokalnu mafiju, no ministrica Cancellieri te sumnje nije službeno potvrdila.