Pretraga

Tjedna vježba: Kozlić

A- A+

Danas je taj dan. Danas je jedini dan. Odlučeno je. Danas ćeš preskočiti kozlić.

Dok svoje mini plave hlačice za tjelesni živčano čupaš iz stražnjice, on te gleda. Pitaš se zašto uopće tu nakaradnu spravu zovu po tako slatkoj životinjici. Samo se nadaš se da nije zbog kože kojom je presvučeno. Profesorica probija bubnjiće svima nazočnima svojom zviždaljkom. Showtime!

 U glavi ti odzvanjaju posljednje upute.

1. Počni bijesno trčati prema divljem kozliću kao one subote kad si s tatom lovio prase po dvorištu. On je usprkos svojoj kilaži bio jako brz, ali ni prasac nije bio spor. Znaš da to imaš u sebi makar svoje noge koristio samo da pretrčiš cestu dok je crveno.

2. Odrazi se. I to si nekada znao. Najbolji si bio kada je trebalo skakati preko susjedove ograde nakon divne noći provedene s njegovom kćeri. Znam, ispostavilo se da te Marija varala čim bi tu nesretnu ogradu i preskočio, ali to nije razlog da danas ne dobiješ pet iz tjelesnog.

3. Raširi noge i odupri se rukama. Zlobno pomišljaš kako bi ova vježba bila kao stvorena za razvratnu Mariju, ali nakon što vidiš da se tvoj prijatelj iz razreda upravo prosuo po cijeloj dvorani, uozbiljiš se. Ne brini, tvoje prepone to mogu izdržati jer k vragu, ti to zaslužuješ.

Budimo realni, smrtnost kod ove vježbe je mala. Možda se potkrade koja trajna paraliziranost, ali i to je rijetkost. Vježbu je inače izmislila Sotona osobno kako bi se mladima zagorčio život. Ako se pitate hoće li vam ikada trebati preskakanje kozlića u životu, odgovor je – neće. Osim ako niste super poremećeni i svaku malu prepreku na cesti ne krenete mahnito preskakati raširenih nogu. U tom slučaju imate većih problema od kozlića. A sada, popravite svoje bijele majičice i tijesne hlačice pa raširite te noge bez straha.

Težina: 6,5/10

Najčešće ozljede: Lom ruke

Smrtnost: 8,6%