Pretraga

Tjedna vježba: stoj na rukama

A- A+

Stoj na rukama slična je vježbi stoj na nogama….kada ste mrtvi pijani…i policajac zahtjeva da kažiprstom dodirnete vrh svog crvenog nosa. E, baš tada se pojavljuju problemi karakteristični za obje vježbe. Vaši ekstremiteti se počinju tresti ko šibe na vjetru. Popuštaju pod vašom slonovskom kilažom, a o zvukvima koje u toj muci proizvodite ne želim ni pisati.

Međutim, ništa nije nemoguće pa čak i ako imate kilu (ili deset) viška. U tom slučaju vaše pripreme za stoj moraju početi mjesecima prije. Ne samo iz razloga jer će u ratu između ručnih zglobova i ostatka tijela, izgubiti ovi prvi, već i zato što ne želite da se vaši prijatelji osjećaju krivima što će vam se smijati kada padnete. Zato, maknimo čvarke i svinjsku mast iz doručka i zamijenite ih listom salate i pokojom mrkvicom.

Ako ovo gore odbijate napraviti, profesor će vam sigurno dopustiti da vam dva vjerna pajdaša, drže noge dok se vi bacate na nježne ručice. Najbitnije je da prije samog čina, zgurate majicu u hlače. I u gaće ako treba. Jer vjerujte, nitko, ali ponavljam – NITKO ne želi vidjeti vaše golo tijelo bebe kita. Osim ako ste beba kit s pločicama ili nečim drugim vrijednim pogleda, onda jedino tada možete “zaboraviti” na majicu, ali u svim drugim slučajevima tipa šume Striborove na prsima ili ekstra bradavice, vaša odjeća mora biti povezana u cjelinu.

Neću vam lagati – past ćete. Past ćete na glavu više puta no što vas je rođena majka ispustila kao bebu. Bolit će vas malo vrat, ali to je ništa nasprem duševne boli koju će vam priuštiti smijeh vaših razrednih kolega. Prije nego uspijete svoje tjeleso održati na rukama i završiti s tom torturom, izvest ćete akrobacije koje ste mislili da su nemoguće. Biti ćete u položajima koji bi posramili vaše jadne roditelje da vas vide, a jedan od ona dva nesretnika koji vam je držao noge završit će sa slomljenim nosom. No, nakon bolnog tijela, suznih očiju i krvave strunjače, ostat će i osjećaj osobnog uspjeha te veselje zbog činjenice da vas ni Bog otac više nikada neće natjerati na ovu sramotu.

Težina: 9/10

Najčešće ozljede: lom vrata i zglobova,duševna bol

Smrtnost: 12,6 %