Pretraga

Traži se prijatelj

A- A+

Dnevnik.hr

Projekt Traži se prijatelj nastao je kao odgovor na nasilje koje je postalo naša svakodnevica. Nedavno, u izadnju Croatia Recordsa, izašao je istoimeni album od čega je prihod namijenjen savjetovalištu Luka Ritz, kako prenosi Dnevnik.hr.

Iz dana u dan svjedoci smo mnoštva priča o nasilju i nasilnom ponašanju koje uzrokuje agresija mladih osoba. Projekt Traži se prijatelj  cijelu situaciju zasigurno neće magično promijeniti, ali će pomoći u buđenju svijesti mladih ljudi o ovom rastućem problemu u društvu. Koliko štete agresija i frustracije mladih izazivaju najbolje se vidi iz slučaja dječaka Luke Ritza za kojeg smo svi čuli i o kojem svi već sve znamo. Međutim, on nije prvi, a ni posljednji. 

Album Traži se prijatelj nominiran je u kategoriji za najbolji dječji album na ovogodišnjem Porinu. Autori glazbe i teksta su Ines Prajo i Arijana Kunštek, dok je produkciju i aranžmane radio Tihomir Preradović. U realizaciji albuma sudjelovala su djeca iz Udruge Mali Veliki Mikrofon, a uz njih i brojne poznate ličnosti. 

Album se sastoji od 20 pjesama, od čega je 19 dueta te jedna zajednička pjesma u kojoj sudjeluju samo djeca. Svrha albuma i projekta je poduzeti preventivne mjere kako bi se djecu i mlade zaštitilo od nasilja.