Trodnevni praznik kvizanja u čast Mirku Miočiću: Nastupa kompletna lovačka postava te više od 200 drugih natjecatelja

Baš kako je mlada i entuzijastična ekipa okupljena u udrugu KviZD priželjkivala, Memorijal Mirka Miočića postaje tradicionalni događaj sa sve ozbiljnijim proporcijama. U spomen na prerano preminulu kvizašku legendu ovih prostora i svoga velikog sugrađanina Mirka Miočića, spomenuta ekipa iz Zadra, za vikend organizira drugi po redu Memorijal Mirka Miočića. Zgodno su se datumi turnira poklopili s Danom nezavisnosti pa je za razliku od premijernog izdanja, turnir ove godine trodnevni.

foto: HRT

Ususret tom prazniku kvizanja, koje će se održati od 6. do 8. listopada, razgovarali smo s jednim od organizatora Tomislavom Dumančićem, inače i posljednjim igračem koji se u Potjeri sučelio s Mirkom.

Već prijavljeno više od 200 natjecatelja

Ponovno se organizira Memorijal Mirko Miočić u spomen na ovog velikog čovjeka i kvizaša

Kada smo prošle godine razgovarali s Tomislavom uoči turnira, između ostaloga je iskazao želju i nadu da turnir posvećen velikom kvizašu i čovjeku iz Rtine postane tradicija. Kako im ide, to će čini se zasigurno i postati.

– Za sada se prijavilo više od 200 kvizaša u svim kategorijama koje nudi ovogodišnji MMM. Za razliku od prvog MMM-a ovogodišnji traje tri dana i uključuje Pub kviz po modelu slučajnih partnera gdje će se iz šešira izvlačiti pub kviz ekipe dok će najbolji rangirani kvizaši biti kapetani ekipa, da se izbjegne da primjerice dva najbolja kvizaša igraju za istu ekipu. Još jedan od noviteta su tematski kvizovi gdje bi istaknuo posebno mjesto odigravanja 4 tematska kviza, a to je crkva Sv. Donata, otkriva nam neke detalje i novitete Tomislav.

Nastupit će crème de la crème hrvatskog kvizišta, a priznanja najboljima će dodijelili Mirkov brat

S obzirom da se prošle godine okupila kvizaška elita u Zadru, upitali smo Dumančića tko će biti zvijezde ovogodišnjeg turnira. Sjajna gesta je okolnost da će najboljima od najboljih priznanja uručiti Mirkov mlađi brat Marijan.

– Od istaknutijih kvizaških imena svakako se izdvajaju lovci iz kviza Potjera, Kum Živanović kao prvi i jedini hrvatski olimpijac sa medaljom oko vrata, te perspektivni mladi kvizaši Ivan Jurić, Karlo Plazina, Neven Milijić i mnogi drugi. Također će biti i nekoliko kvizaša iz susjedne Srbije i BIH, govori nam Tomislav, dajući nam doznanja da će Memorijal donekle imati i međunarodni karakter.

Uz mnoštvo natkvizavanja, bit će i zabave tik uz more

Lovci iz Potjere nisu uspjeli pobijediti na Mirkovu memorijalu: U singlu je turnir osvojilo poznato kvizaško ime

Premda će se na turniru natjecatelji ogledati u nizu disciplina, u tri dana Memorijala, ostat će dosta vremena i za zabavu.

– Sudeći po trenutnom broju prijava odaziv će biti znatno veći nego prošle godine. Prošlogodišnji, prvi MMM pokazao se kao najbolji kvizaški event u Hrvatskoj koji uz kviziranje nudi vrhunsku zabavu i druženje nekoliko metara uz more, tako očekujemo i ove godine. Jer zabava i druženje su najbitniji tako da rezultati padaju u drugi plan. Uz kviziranje, sudionici će moći uživati u ljepotama koje nudi Zadar – Uz spomenutu crkvu Sv. Donata, gdje se igraju 4 tematska kviza, pojedinačni kviz se igra u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru sa pogledom na more i otok Ugljan, Pub kviz se igra također tik uz more u Caffe Bar Bazenu, dok će se ekipni igrati u Arsenalu, dvorani gdje su nastupale najveće zvijezde hrvatske estrade poput Olivera, Josipe Lisac, predstavlja nam Tomislav i ovu neformalnu stranu programa.

Program Memorijala Mirka Miočića

Lovro Jurišić je nedavno organizirao najveće okupljanje kvizaša u zemlji, a sada je megakviz skrojio i za vas

Prijave za Memorijal otvorene su još danas, a kako se prijaviti možete vidjeti u nastavku. Organizatori su u eventu na Facebooku izvjesili cijeli program turnira, kao i pauze predviđene za druge, slobodne aktivnosti.

6.10.2018. (subota)
10:00 – 11:45 registracija natjecatelja
12:00 – 14:30 pojedinačni kviz – 160 pitanja
14:30 – 16:00 stanka za ručak
16:00 – 16:45 tematski kviz Filmskih 50
16:45 – 17:30 tematski kviz Lifestyle 50
17:30 – 18:15 tematski kviz Hrvatskih 50
18:15 – 19:00 tematski kviz Sportskih 50
19:00 – 20:30 roštilj
20:30 – 23:30 pub kviz sa slučajno posloženim ekipama – 40 pitanja

7.10.2018. (nedjelja)
9:00 – 9:45 registracija natjecatelja
10:00 – 13:00 kviz parova – 200 pitanja
13:00 – 14:15 stanka za ručak i registracija natjecatelja za ekipni kviz
14:15 – 14:30 konferencija za medije
14:30 – 16:00 finale pojedinačnog kviza – 60 pitanja
16:00 – 21:00 ekipni kviz i finale ekipnog kviza – 80 plus 60 pitanja

8.10.2018. (ponedjeljak, državni praznik)
11:30 – 12:15 tematski kviz Povijesnih 50
12:15 – 13:00 tematski kviz Glazbenih 50
13:00 – 13:45 tematski kviz Duhovnih 50
13:45 – 14:30 tematski kviz Umjetnost 50

Organizatori podsjećaju da ako ste sigurni da biste igrali barem jedan tematski kviz i/ili pub kviz sa slučajno posloženim ekipama, ali još niste sigurni da ćete igrati neki od tri glavna kviza, trebate se prijaviti tako da na sljedećem linku (https://tinyurl.com/y7gxpuaj) unesete Vaše ime i prezime te valjanu e-mail adresu na koju će do kraja dana stići link za potvrdu Vaše prijave na koji je potrebno potvrdno odgovoriti da bi prijava bila prihvaćena. Naglašavaju da ova prijava nije potrebna ako ste se već prijavili na bilo koji od tri glavna kviza. 
  • Za prijavu na pojedinačni kviz potrebno je na sljedećem linku (https://tinyurl.com/y7hgxamn) unijeti Vaše ime i prezime te valjanu e-mail adresu na koju će u kratkom roku stići link za potvrdu Vaše prijave na koji je potrebno potvrdno odgovoriti da bi prijava bila prihvaćena.
  • Za prijavu na kviz parova potrebno je na sljedećem linku (https://tinyurl.com/y7xa83q9) unijeti Vaše ime i prezime, ime i prezime drugog igrača te valjanu e-mail adresu na koju će u kratkom roku stići link za potvrdu Vaše prijave na koji je potrebno potvrdno odgovoriti da bi prijava bila prihvaćena.
  • Za prijavu na ekipni kviz potrebno je na sljedećem linku (https://tinyurl.com/y974fcrl) unijeti ime ekipe, imena i prezimena četiri (4) natjecatelja te valjanu e-mail adresu na koju će u kratkom roku stići link za potvrdu Vaše prijave na koji je potrebno potvrdno odgovoriti da bi prijava bila prihvaćena.

Na kraju organizatori navode još neke tehničke detalje i molbe

– Iako će se uplata kotizacije moći izvršiti i osobno pri registraciji natjecatelja, molimo one koji su u mogućnosti da kotizaciju uplate na sljedeći račun:
Udruga KviZD
Tina Ujevića 30
23000 Zadar
IBAN: HR3924070001100001370
Svrha uplate: kotizacija za MMM za „ime i prezime sudionika za kojeg vršite uplatu“
Model plaćanja: HR99

Krajnji rok za prijavu je do srijede 3. listopada 2018. godine, ali vas ipak molimo da se prijavite čim ranije i tako nam olakšate organizaciju. Za sve informacije ili poteškoće vezane za prijave obratite nam se u inbox Facebook stranice Zadarski Pub Kviz ili na e-mail adresu udruga.kvizd@gmail.com, poručuju organizatori.

 

Odgovori