Pretraga

U crkvenom kampu tinejdžerima dijelili diplome za seks

A- A+

Švedska luteranska crkva šokirala je roditelje tinejdžera koji su pohađali vjerski kamp Ronneby jer su dječaci i djevojčice dobivali potvrdu da su spremni za seks. Budući da roditelji misle kako su njihova 14-godišnja djeca premlada za upuštanje u spolne odnose, zgrozili su se tečajem ‘Ljubav i seksualnost’ nakon kojega su maloljetnicima dijelili diplome za seks.

www.mka.hr

Roditelje švedskih tinejdžera koji su boravili u vjerskom kampu Ronneby zgrozili su se na činjenicu da su se njihova 14-godišnja djeca iz kampa pod okriljem luteranske crkve vratila s diplomama za seks. Iako se prema švedskom zakoni mladi u spolne odnose mogu upustiti već s 15 godina, šokirani roditelji dijele mišljenje kako su premladi da im se uruči za to uruči potvrda, prenosi AFP.

Izdvojeni članak

Učenici ližu šlag svećeniku s koljena, uprava podržava obred

Lažni instruktor držao tečaj

Svećenik Mats Ola Nilen izjavio je za švedske medije kako je tečaj ‘Ljubav i seksualnost‘ organizirala osoba koja se predstavila kao član Švedskog udruženja za seksualno obrazovanje (RSFU) te da je crkva tek kasnije saznala kako ta ista osoba već godinama ne radi za spomenutu organizaciju.

Prva sumnja u ispravnost djelovanja navodnog RSFU-ovog člana pojavila se nakon što se nekoliko roditelja požalilo zbog uručenih diploma uz argument kako njihova djeca još nisu spremna za seks. – Sve aktivnosti u kampu tiču se raznih apekata prijateljstva i međuljudskih odnosa, rekao je Nilen za AFP ističući kako se osjećao iznevjerenim jer je navodni instruktor na tečaju nosio majicu s logom RSFU-a.

Potvrde nisu trebale biti za mlade ljude

Razlog zbog kojeg je luteranska crkva dovela organizatora jednog takvog tečaja je činjenica da su se mladi ljudi ranije žalili kako crkva ne razgovara s njima o tim pitanjima. Nilen je tražio da sudjeluje na satima tečaja, ali mu je rečeno da ne dolazi jer bi njegovo prisustvo spriječilo tinejdžere da otvoreno razgovaraju.

Iz RFSU-a su obavijestili kako je organizacija potvrde za seks prestala izdavati još 2007. godine, a te diplome su prema njihovim riječima bile dio kampanje čija ciljana skupina nisu bili mladi ljudi.