Pretraga

U jednom od najvećih hrvatskih gradova dio učenika ima pravo na besplatan godišnji pokaz

A- A+

I ove godine dio učenika u Splitu imat će pravo na besplatnu godišnju pokaznu kartu. To pravo mogu ostvariti učenici osnovnih i srednjih škola iz obitelji s troje i više djece ako jedan roditelj/skrbnik ima prebivalište na području Grada Splita neprekinuto najmanje tri godine do dana podnošenja zahtjeva i uz uvjet da primaju dječji doplatak.

Foto: Unsplash

Grad Split je u svom proračunu osigurao sredstva za besplatan prijevoz učenika osnovnih i srednjih škola iz obitelji s troje i više djece. Uvjet je da jedan roditelj/skrbnik ima prebivalište na području Grada Splita neprekinuto najmanje tri godine do dana podnošenja zahtjeva i uz uvjet da primaju dječji doplatak.

– Zajedničkom suradnjom Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju i tvrtke Promet d.o.o. Split u 2019. godini su po prvi puta učenicima dodijeljene godišnje pokazne karte kako bi se korisnicima olakšalo korištenje prava besplatnog javnog gradskog prijevoza. Obavještavaju se postojeći korisnici kojima pokazna karta vrijedi do kraja ovog mjeseca i koji rješenjem ostvaruju to pravo ukoliko i dalje ispunjavaju uvjete da mogu od četvrtka, 26. kolovoza 2021. godine izraditi novu godišnju pokaznu kartu na centralnom prodajnom mjestu tvrtke Promet d.o.o., na terminalu Sukoišan, šalter 1, od ponedjeljka do petka u vremenu od 6:30 do 13:30 sati, te prvu subotu u mjesecu u vremenu od 6:30 do 12:30 sati, priopćili su iz Grada Splita.

Izdvojeni članak
ZET pokaz

ZET ima važnu obavijest za studente i učenike koji od jeseni planiraju kupovati pokaz

Postojeći korisnici za izradu i preuzimanje godišnje karte sa sobom trebaju:

  • osobnu iskaznicu podnositelja zahtjeva na uvid,
  • jednu fotografiju,
  • ispunjen i ovjeren Zahtjev tvrtke Promet d.o.o. koji se može preuzeti na ovoj stranici i kojim se potvrđuje status redovnog učenika.

Novi korisnici koji ispunjavaju uvjete predaju sljedeće:

  • zahtjev s dokumentacijom (preslik osobne iskaznice; rješenje iz 2021. godine o ostvarenom pravu na dječji doplatak ili Potvrdu; preslik rodnih listova)
  • ispunjen i ovjeren Zahtjev tvrtke Promet d.o.o. kojim se potvrđuje status redovnog učenika
  • dvije fotografije

Dokumente mogu  poslati poštom Upravnom odjelu za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju ili osobno donijeti u centralnu pisarnicu Grada Splita na adresi Obala kneza Branimira 17, Split. Zahtjevi i detaljne informacije za nove korisnike moguće je pronaći ovdje.

Iz Grada Splita dodatno poručuju da redovni studenti ostvaruju pravo na besplatan prijevoz od listopada, pa će izrada i preuzimanje godišnjih pokaznih karti biti krajem rujna.

U jednom od najvećih hrvatskih gradova dio učenika ima pravo na besplatan godišnji pokaz
Share via
Copy link
Powered by Social Snap