Pretraga

U Splitu dvije nove škole, ali od useljenja još ništa

A- A+

Obrtna i tehnička  te Zdravstvena škola u Splitu nakon dugo vremena dočekale su svoje nove zgrade, ali u njih se učenici i profesori ne mogu useliti, piše Slobodna Dalmacija. Useljenje spriječavaju sitnice poput 3 zdravstvena kabineta i parkirališnih mjesta koja nisu dovršene.

Ne zna se kad će nova Zdravstvena otvoriti  vrata 

Ravnateljica Zdravstvene škole Mirjana Kurtović kazala je kako zgrada neće biti spremna do početka školske godine, a kada će biti, ni to se ne zna. Nedostaju 3 kabineta zdravstvene njege, koja su za školovanje medicinskih sestara (koje sada traje 5 godina), neophodna.

Zatražena je pomoć i od resornog ministra, jer od zadnjeg sastanka u lipnju na kojem je predstavnik stručnog nadzora gradnje najavio kraj radova za mjesec dana nije stigla nikakva obavijest .

Zdravstvenu školu u Splitu 882 učenika pohađa na čak četiri lokacije u gradu, a nastava se odvija dvokratno. Otvaranje nove škole riješilo bi te probleme, ali kraj radova se redovito odgađa.

Zdravko Omrčen, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport tvrdi kako su sve financijske obveze prema izvođaču radova Osijek Koteks izvršene, pa ne zna zašto radovi kasne.

Učenici Obrtne tehničke škole podstanari su već 20 godina

Obrtna i tehnička škola također neće početkom nove godine nastavu izvoditi u klupama nove zgrade. Ovu školu pohađa 750 učenika, a već dvadeset godina nastava se odvija u prostorima Srednje tehničke prometne, Elektrotehničke i Tehničke škole u Zrinsko-Frankopanskoj ulici.

Zbog toga što parkiralište još nije do kraja uređeno, učenici će preseljenje vjerojatno čekati do drugog polugodišta. U izgradnju nove Obrtne tehničke škole uloženo je 60 milijuna kuna, još milijun  u opremu, te 20 milijuna u novu sportsku dvoranu koja je još u izgradnji.