Pretraga

U varaždinskoj školi pao dio žbuke sa stropa za vrijeme odmora: Učenicima pružena psihološka pomoć

A- A+

U I. osnovnoj školi Varaždin otpao je dio žbuke sa stropa dok su učenici bili na velikom odmoru. Nitko nije ozlijeđen, učenicima je pružena psihološka pomoć, a strop je već u procesu sanacije.

I. osnovna škola varaždin1

Foto: screenshot Google Maps

U srijedu je u I. osnovnoj školi Varaždin pao dio žbuke sa stropa za vrijeme velikog odmora. Komadić gipsane žbuke pao je na jednog učenika, ali nitko nije ozlijeđen. Uplašenim učenicima pružena je psihološka pomoć, a nastava se danas odvija normalno.

– Nema ozlijeđenih, sanacija se već provodi. Obaviješteni su svi nadležni i roditelji, psihološka pomoć je već pružena djeci. Sve je obavljeno u najkraćem mogućem roku, rekla je ravnateljica Karmen Hans-Jalšovec.

Izdvojeni članak

Za manje od 20 dana izgradili zamjensku školu: ‘Napokon možemo stvarati sretne uspomene’

Incident se dogodio oko 13:20 sati, dok su učenici bili na velikom odmoru. Srećom, kako kaže ravnateljica, prostor na kojem je pao dio žbuke, dio stepeništa između katova, bio je gotovo prazan. Komadić žbuke pogodio je jednog učenika, ali nitko nije ozlijeđen. Pad žbuke preplašio je učenike kojima je pružena psihološka pomoć.

Na sanaciji stropa se već radi, a završetak radova očekuje se već u petak ili najkasnije u subotu. Učenici trenutno ne borave u dijelu u kojem se dogodio incident.