Pretraga

U Zagrebu se otvara britanska srednja škola: Radit će po Cambridge programu

A- A+

Međunarodna osnovna britanska škola početkom ove školske godine u Hrvatskom narodnom kazalištu proslavila je desetu godišnjicu postojanja. Tom je prilikom ravnateljica i osnivačica škole Milena Prodanić Tišma najavila i otvorenje međunarodne britanske srednje škole pod nazivom Bright Horizons. Škola će svojim učenicima nuditi Cambridge program, a upisi prve generacije su već počeli.

Foto: Bright Horizons International British School

Ravnateljica i osnivačica Međunarodne osnovne britanske škole škole Milena Prodanić Tišma rekla je da vjeruje kako roditelji koji se odlučuju za ovu školu, prepoznaju viziju odgoja i obrazovanja u kojoj učenike pripremaju da u budućnosti postanu aktivni sudionici društva, koji su svjesni svojih prava, ali isto tako i odgovornosti. Iz tog razloga odlučili su ponuditi nastavak odgoja i obrazovanja u tom stilu te otvoriti i srednju školu.

– Kroz godine smo uspjeli formirati zajednicu učitelja i stručnih suradnika koji prepoznaju i vjeruju u istu viziju škole, pristup odgoja i obrazovanja te smo jedni drugima podrška unutar našeg internog sustava. Puno radimo na stručnom usavršavanju koje se provodi kontinuirano. Svake godine iznova evaluiramo postignute ciljeve i mogu reći da sam izrazito ponosna na rad naših kolega koji svojim svakodnevnim radom, holističkim pristupom obrazovanja naših učenika te svojim zalaganjem čine pomake u njihovom odgoju i obrazovanju, izjavila je Milena Prodanić Tišma.

Međunarodna osnovna britanska škola je do sada prepoznata i na pozornici svjetskog obrazovanja. Tako je proglašena je za najbolju privatnu školu prema Look up registru koji se sastoji od 5000 škola iz cijelog svijeta. Također su i finalisti u izboru za najbolju Wellbeing školu koju je organizirao TES. U sam izbor bile su uključene i eminentne organizacije BSME (British Schools in the Middle East), COBIS (Council of British International Schools), ECIS (The Education Collaborative for International Schools), FOBISIA (Federation of British International Schools in Asia), and the IB (International Baccalaureate).

Foto: Bright Horizons International British School

Britanska srednja otvara vrata studiju u inozemstvu

Kako bi omogućili kontinuitet odgoja i obrazovanja odlučili su se na otvorenje britanske međunarodne srednje škole koja je već odobrena od Ministarstva obrazovanja i počet će s radom u rujnu. Unutar škole učenici će imati mogućnost nastaviti se školovati i steći međunarodne diplome IGSCE i A levels, koje će učenicima otvoriti vrata studiranja u inozemstvu bez gubljenja prava studiranja u Hrvatskoj. U školi se njeguje multikulturalnost, rad na vještinama i učenički razvoj kao cjelovite osobe.

Škola je također članica COBIS udruženja te će od jeseni nuditi Cambridge program i biti član Cambridge Assessment International Education. Tako pristupaju u globalnu zajednicu Cambridge škola od gotovo milijun učenika u 160 zemalja koje koriste od međunarodne kvalifikacije priznate od strane sveučilišta i poslodavaca diljem svijeta. Cambridge programi inspiriraju studente da vole učiti, pomažući im u otkrivanju novih sposobnosti i šireg svijeta.

Adresa srednje britanske škole Bright Horizons bit će na adresi Harambašićeva ulica 19 u Zagrebu, a otvara se u rujnu, dok će osnovna škola i dalje djelovati na adresi Sveti Duh 122. Trenutno traju upisi učenika za prvi razred srednje škole, a iz škole poručuju kako se vesele novom početku!