Pretraga

Učenici Elektrostrojarske škole Varaždin snimili emisiju uživo

A- A+

Učenici Elektrostrojarske škole Varaždin snimili su izdanje školskog tjednika u obliku emisije. Tjednik je nastao u sklopu laboratorijskih vježbi iz predmeta ‘Video’, a u njegovu nastanku sudjelovali su učenici drugog razreda medijskih tehničara. Koncept emisije smislio je profesor Tibor Bün, dok je uloga voditelja pripala Valentini Ričko i Marijanu Petrinecu.

Elektrostrojarska škola Varaždin u ponudi ima nekoliko smjerova, a učenici drugog razreda smjera medijski tehničar podigli su školski tjednik na višu razinu. Naime, spomenuti su srednjoškolci u sklopu laboratorijskih vježbi iz predmeta ‘Video’ snimili školski tjednik u obliku emisije uživo.

Izdvojeni članak

Studenti pobijedili s emisijom u SAD – u, a po nagradu ne mogu jer novca nigdje nema

Koncept cijele emisije osmisli je profesor Tibor Bün, a ulogu voditelja preuzeli su učenici Valentina Ričko i Marijan Petrinec. Prikupljanje materala i vijesti, kao i pronalazak sugovornika trajao je oko mjesec dana, a tjednik snimljen kao emisija uživo objavljen je 11. travnja.

U trajanju od sedam minuta, druga godina medijskih tehničara osvrnula se na projekte i uspjehe učenika te najavila dan otvorenih dana koji se organizirao prvenstveno za učenike osmih razreda osnovnih škola.

– Svakako će biti još emisija, ali vjerojatnije na mjesečnoj bazi. Trenutno sam u kreativnoj fazi i razmišljam o stvaranju novih emislija, koje će predstavljati uspjeh kao i sudjelovanje na bilo kojem projektu, bez obzira na njegov opseg, izjavio je učenik i voditelj školskog tjednika Marijan Petrinec.

Ravnatelj i ostali profesori bili su oduševljeni ovakvim izdanjem školskog tjednika, no prema Marijanovu mišljenju bilo je dosta nedostataka jer se zajedno s Valentinom nije stigao pripremiti, budući da im je ponestalo vremena.