Pretraga

Učenici iz Slavonije poslali 120 metara dugu čestitku ministru Mornaru

A- A+

Učenici Osnovne škole ‘Ivane Brlić Mažuranić’ iz Strizivojne vlastoručno su oslikali te poslali ministru Vedranu Mornaru, vjerojatno najdužu čestitku ovoga Božića. Duga je oko 120 metara, a već nekoliko je dana izložena u predvorju MZOS-a, budući da se ministar obrazovanja oduševio njome.

Foto: MZOS

Najdužu čestitku ovoga Božića zasigurno je dobio ministar Vedran Mornar. Naime, učenici Osnovne škole ‘Ivane Brlić Mažuranić’ iz Strizivojne vlastoručno su oslikali te poslali čelniku obrazovnog resora 120 metara dugu čestitku.

Izdvojeni članak

Neobična božićna čestitka učenika zagrebačke IX. gimnazije

Kako stoji u priopćenju Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta, Mornar nije krio oduševljenje originalnim poklonom pa čestitka koju su napravili slavonski učenici sada predstavlja jedinstveni ukras u predvorju Ministarstva.

Na ideju izrade osnovci su došli, kako su sami naveli u popratnom pismu, zbog toga što ih većina živi u najdužoj ulici u Hrvatskoj.

Nastavnica njemačkog jezika Melita Vragolović nadgledala je izradu, u tijeku kojeg je svaki učenik na metru čestitke trebao ispisati i nacrtati svoju poruku za ministra.