Pretraga

Učenici potpuno zbunjeni: Ravnatelji ih pozvali da dođu u školu, a na kraju nastave ipak nije bilo

A- A+

Štrajk u školama ušao je u 35. radni dan, a kako smo ranije pisali, neke škole jučer su pozvale učenike da od danas dođu na redovitu nastavu. Međutim, ispalo je da se na kraju nastava nije održala u Tehničkoj školi Slavonski Brod i zagrebačkoj XIII. Gimnaziji iako su ravnatelji preko službenih Facebook stranica škole objavili da od danas počinje održavanje redovite nastave. Učenici koji su došli u školu ostali su potpuno zbunjeni jer na kraju nastave nije bilo.

učenik

Učenik foto|pixabay

Ravnateljica Tehničke škole Slavonski Brod, Vikica Lukić, jučer je objavila na službenoj Facebook stranici škole poziv učenicima da od danas kreće redovita nastava i da dođu u školu. Pisali smo o tome ranije, ali ustanovilo se da se nastava ipak nije održala.

Pokušali smo stupiti u kontakt s ravnateljicom, međutim, ona nije bila dostupna, pa smo razgovarali sa sindikalnim povjerenikom škole, Matom Ćurićem, koji nam je rekao da se nastava ipak nije održala.

Izdvojeni članak

Zbog dolaska Plenkovića pauzirali štrajk u školi: ‘Danas imamo nastavu, sutra opet ne’

– Nastava se nije održala. Jako malo đaka i odaziv profesora je ipak bio slab. Ravnateljica je imala jedne podatke, međutim, odaziv profesora koji su htjeli raditi je ipak bio manji nego što je ona imala dan prije i đaka je bilo jako malo. Dužnost je ravnatelja da probaju organizirati nastavu, međutim, nastava se nije uspjela organizirati i nije održana, rekao nam je Ćurić.

Učenici su ostali potpuno zbunjeni ovom situacijom. To nam je objasnio jedan učenik ove škole koji nam se javio na Instagram.

– Jutros smo došli u školu na prvi sat znajući da ćemo imati prilagođeni raspored te da je većina profesora u štrajku dok su neki bili spremni održati sat. Nastava počinje u 7, mi smo do 8 čekali dok nam nije rečeno od strane stručnih osoba da možemo ići kući. Također smo naišli na razrednika koji nas je obavijestio da su svi profesori u školi, ali odbijaju izaći iz zbornice te nam je rekao da slobodno odemo kući, prepričao nam je učenik Tehničke škole.

Slična situacija dogodila se i u zagrebačkoj XIII. Gimnaziji. Na Facebook stranici škole objavljen je poziv učenicima da dođu u školu i da se nastava počinje redovito održavati, no učenica te škole javila nam se i prepričala da škole ipak nije bilo i da su učenici potpuno zbunjeni.


Kako nam je rekla učenica, neki su im profesori rekli da je objavu stavio ravnatelj iako velika većina nastavnika štrajka.

– U razrednu grupu je jedna cura iz razreda poslala u 21:30 fotografiju na kojoj se nalazi obavijest da je sutradan normalna nastava i prekida se štrajk (ta obavijest je bila na Facebooku). Mi iz razreda smo se pobunili jer nitko pojma nije imao za to, pola nas nema Facebook, a na službenoj stranici škole ništa ne piše i bili smo uvjereni da nema nastave do kraja tjedna (kao što se stalno na vijestima govorilo). Na kraju smo saznali od drugih koji su pitali profesore preko poruka da je objavu objavio ravnatelj, ali da 99% nastavnika štrajka te da neće biti nastave. Smatram da je to bilo vrlo neprofesionalno jer neki đaci su možda i otišli u školu i naišli na zatvorena vrata jer nisu saznali da škole ipak nema te smatram da je jako neprofesionalno što se ta objava stavila pet do dvanaest i to na Facebooku kojeg ne koriste svi, a ne na službenoj stranici škole. Inače podržavam štrajk profesora i nadam se da će brzo dobiti koeficijente koje traže, rekla nam je učenica ove škole.