Pretraga

Učenici srednje škole u više navrata fotografirali profesora kako – spava na nastavi

A- A+

I dok smo već pomalo i navikli da se ponekad u medijima pojave fotografije zaposlenika u državnim službama kako spavaju na radnom mjestu, sada se pojavila fotografija nastavnika koji je u nekoliko navrata zadrijemao u učionici. Radi se o profesoru Pomorske škole u Splitu, a fotografije su stigle u redakcije dalmatinskih lokalnih medija. Kontaktirali smo ravnateljicu Mirelu Žižić koja nam je rekla kako je od profesora zatraženo očitovanje o cijelom slučaju.

profesor spava za stolom u učionici

Foto: Dalmatinski portal

Profesora Pomorske škole Split učenici su u nekoliko navrata fotografirali kako spava za stolom u razredu. Prema fotografijama koje su stigle na adresu Dalmatinskog portala, vidljivo je kako se radi o više različitih slučajeva jer na svakoj fotografiji nosi različitu odjeću. Osoba koja je poslala fotografije Dalmatinskom portalu napisala je kako profesor često ‘spava i ništa ne radi s učenicima’, a kada radi da ‘samo čita iz skripte’.

Ravnateljica fotografije vidjela tek kad su objavljene u medijima

Do ravnateljice Pomorske škole Mirele Žižić, koja je na toj poziciji od 19. travnja ove godine, fotografije su došle iz medija. U razgovoru nam je rekla kako jedino može potvrditi da se radi o nastavniku te škole, ali da se okolnosti u kojima su nastale fotografije još utvrđuju.

– S profesorom je obavljen razgovor, odnosno zatraženo je očitovanje i zatražena su očitovanja razrednika tih razreda gdje on predaje, kao i očitovanja stručne službe jer mi nikakvih prijava vezano za rad, ocjene ili bilo što vezano za nastavnika – nemamo. Svakako ćemo vidjeti okolnosti u kojima su fotografije nastale i trenutno ne možemo ništa više komentirati jer nama takve dokaze nije nitko prijavio, objasnila nam je ravnateljica Žižić.

Izdvojeni članak
branje maslina i zgrada pomorske škole Split

Profesor zvao učenike u berbu maslina pa ih plaćao pivom i izostancima: ‘Nije suspendiran’

‘Treba obratiti pozornost na to da je zabranjeno neovlašteno snimanje i fotografiranje za vrijeme nastave’

Istaknula je i kako je kućnim redom, odnosno pravilnikom, zabranjena upotreba mobilnih uređaja za vrijeme nastave. Kaže i kako joj je žao što se cijeli slučaj prvenstveno nije prijavio školi te je pozvala i učenike i roditelje da u budućnosti ne oklijevaju prijaviti bilo kakve nepravilnosti.

– Ne kažem da se slučaj s nastavnikom neće rješavati, ali isto tako mislim da treba obratiti pozornost na to da je zabranjeno neovlašteno snimanje i fotografiranje za vrijeme nastave. I to ne samo nastavnika, već i drugih učenika. Žao mi je što je bilo i vijeće roditelja od kojih nisam primila nikakvu informaciju o bilo kakvim nepravilnostima vezano za ijednog nastavnika u našoj školi. Ja bih voljela da i tijekom godine i na vrijeme, roditelji i učenici reagiraju i prijave bilo kakve nepravilnosti unutar škole. Postoje protokoli i ja sam otvorena za bilo kakve prijave. Dostupna sam svima, a isto tako i stručna služba, kao i svi predmetni i razredni nastavnici. Voljela bih da se bilo kakvi problemi rješavaju na takav način, znači na vrijeme i da se riješe unutar škole, poručila je za naš portal ravnateljica Pomorske škole u Splitu.