Pretraga

Učenicima i studentima u Rijeci dijele se stipendije: Jedna skupina morat će proći psihologijsko testiranje

A- A+

Grad Rijeka objavio je natječaj za dodjelu 89 novih stipendija učenicima i studentima. One se dijele po tri kriterija, a to su darovitost, socijalni kriterij i kriterij deficitarnosti zanimanja. Natječaj je otvoren do 28. prosinca, a dokumentaciju treba slati poštom.

euri i centi

Novac | foto: srednja.hr

Grad Rijeka objavio je natječaj za dodjelu 89 stipendija za učenike i studente. Stipendije se mogu ostvariti u tri kategorije, a to su darovitost, socijalni kriterij i deficitarnost zanimanja. Natječaj za stipendije otvoren je do 28. prosinca. Svi zainteresirani dokumentaciju šalju poštom, a za kategoriju darovitosti potrebna je i online prijava.

Za nadarene učenike i studente predviđeno je 38 novih stipendija, od čega je 21 stipendija za učenike 3. i 4. razreda srednjih škola i 17 za studente. Za učenike stipendija iznosi 150 eura mjesečno, a studenti dobivaju 200 eura mjesečno i to devet mjeseci. Za ovu kategoriju boduje se uspjeh u obrazovanju, priznata postignuća, mišljenje profesora – mentora i rezultati psihologijskog testiranja na koje se prijavljeni moraju odazvati.

Izdvojeni članak
učenje stipendija potprora

Preko pet tisuća prijava za državnu stipendiju je odbijeno, jedan razlog odbijanja zahtjeva dominira

– Natječajem za dodjelu stipendija za učenike i studente prema socijalnim kriterijima u školskoj i akademskoj godini 2023./2024. dodijelit će se ukupno 23 stipendije i to 17 stipendija za učenike srednjih škola i šest stipendija za studente. Mjesečni iznos stipendije je 200 eura i dodjeljuje se za 12 mjeseci školske, odnosno akademske godine, stoji u natječaju.

Studenti koji studiraju neko od deficitarnih zanimanja mogu dobiti 200 eura devet mjeseci, a ukupno je za njih odvojeno 28 novih stipendija. Deficitarna zanimanja su studijski programi edukacijske rehabilitacije, socijalne pedagogije i studijski program ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

U nastavku možete vidjeti dokumente natječaja za stipendije za darovite studente, za stipendije socijalnog kriterija i stipendije za deficitarna zanimanja. Ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab