Pretraga

Učenik zagrebačke škole prijetio da će donijeti pušku: Roditelji nisu slali djecu na nastavu

A- A+

Učenik jedne zagrebačke osnovne škole zaprijetio je kako će donijeti pušku u školu. Ovu je prijetnju uputio nakon fizičkog sukoba s vršnjakom, a roditelji su prestali slati djecu na nastavu zbog straha koji je zavladao školom. Do roditelja su došle i fotografije puške koju je učenik spominjao, a informaciju su dobili preko društvenih grupa, a ne od same škole.

učionica s klupama (crno-bijela slika)

Foto: srednja.hr

Kako doznaje RTL danas, a prenosi net.hr, učenik petog razreda zagrebačke osnovne škole je nakon fizičkog sukoba s vršnjakom zaprijetio da će donijeti pušku u školu. To je uznemirilo mnoge roditelje koji su zbog straha prestali slati djecu na nastavu. No, prema onome što je objavio RTL Danas, roditelji informaciju o prijetnjama dotičnog učenika nisu saznali direktno od škole.

– Mi smo u grupi dobili informaciju da je dječak pokazivao slike puške koju ima doma i da će ju donijeti u školu. Naravno, da prvi osjećaj je bio šok totalni. Sto upitnika, jer mi nismo dobili nikakvu informaciju, bila je izjava roditelja za RTL Danas.

Prijetnja učenika dogodila se prošlog tjedna, a ravnateljica je tek ovog ponedjeljka obavijestila roditelje o spornom događaju i zakazala roditeljski sastanak, prenosi RTL Danas. U slučaj je sada uključena i policija, centar za socijalnu skrb, a o svemu je obaviješten i Grad Zagreb. Učenik krajem prošlog tjedna nije išao u školu, a na nastavu neće ići ni ovaj tjedan.