Pretraga

Umro dugogodišnji profesor: ‘Nema generacije koja nije prepričavala dogodovštine sa sata latinskog’

A- A+

Umirovljeni profesor latinskog jezika, Veselko Zorić, preminuo je ovoga ponedjeljka nakon borbe s teškom bolešću. Od njega se dirljivom objavom na svojim službenim stranicama oprostila Gimnazija Požega u kojoj je predavao.

Foto: Unsplash/Gimnazija Požega

Nakon borbe s teškom bolešću, ovog je ponedjeljka preminuo Veselko Zorić, umirovljeni profesor latinskog jezika iz Gimnazije Požega. Škola se od njega oprostila na svojoj službenoj stranici.

– Kažu kako živimo onoliko dugo koliko smo prisutni u pričama i sjećanjima, u tragovima koje ostavljamo, u trenucima zaustavljenima i pohranjenima u srcima onih koji ostaju. I to je doista tako jer nema generacije koja nije prepričavala dogodovštine sa sata latinskoga jezika pri nekom slučajnom susretu bivših učenika ili na godišnjacima mature, piše u objavi Gimnazije Požega.

Izdvojeni članak
slika svijeće i crno bijela fotografija preminulog profesora

Preminuo omiljeni profesor, učenici se opraštaju od njega: ‘Nije još bilo vrijeme za vas’

Napominju, također, da će Zorića pamtiti i kolege koji su imali zadovoljstvo i čast raditi s njim, prije svega zbog stručnosti u svome predmetu, optimizma koji je prenosi na druge, humora kojim je uveseljavao sve oko sebe.

– S nepromjenjivim optimizmom prihvatio je i tešku dijagnozu ne odustajući do posljednjeg trenutka, zaključuju.

Copy link
Powered by Social Snap