Pretraga

Unatoč brojnim mišljenjima, ove stvari ne predstavljaju probleme u vezi

A- A+

Mnogi muškarci nastoje izbjeći svađe u ljubavnim odnosima zbog čega često podilaze svojim odabranicama ili postojeće sukobe guraju pod tepih. Izbjeći svađe i ostvariti harmoničnu vezu težnja je nemalog broja pripadnika jačega spola. Američki psiholog Audrey Nelson, pak, smatra da sukob osnažuje vezu i da sve zdrave veze počivaju upravo na sukobima.

hdwalldownloads.com

Sigurno ste se nebrojeno puta zatekli u situaciji da se sa svojim boljim polovicama svađate oko sitnica, a da zapravo niste svjesnih dubljih razloga postojećih sukoba. Razumijevanje partnerovih potreba i interesa samo je jedan kotačić u nekome sukobu, no on ujedno predstavlja i onaj najvažniji za njegovo uspješno razrješenje. Svađa je sastavni dio veze i ona može samo ojačati ljubavni odnos, prenosi Men’sHealth.

Televizijom protiv stresa

Kako stručnjakinja za ljubavne odnose Lauren Gray navodi, u temelju ovoga sukoba nalaze se različita očekivanja koja muškarci i žene imaju jedni od drugih.Tu je potrebno obratiti pozornost na to da pripadnici suprotnih spolova imaju drugačije potrebe i načine opuštanja nakon napornog radnog dana.

Muškarcima gledanje televizije služi kao ispušni ventil te im umanjuje dnevni stres. Partnerice bi u ovom slučaju trebale pokazati više razumijevanja za svoje odabranike i osigurati im njihovih pet minuta odmora kako bi oni kasnije objeručke prionuli na kućanske poslove.

Nema intime bez seksa

Kada je riječ o intimnosti, dolazimo do još jednog skliskog terena u odnosima između muškaraca i žena. Za pripadnice nježnijeg spola intimnost proizlazi iz slušanja i razgovora o tome kako su provele dan, dok muške osobe bliskost prvenstveno vide u malim stvarima koje će učiniti za svoje odabranice.

Fizičko iskazivanje ljubavi daleko prednjači pred ostalim načinima pokazivanja pažnje kada muškarac odluči biti intiman. Kako bi izbjegli ovakve trzavice, poželjno je da pripadnici jačega spola povremeno sudjeluju u aktivnostima svojih odabranica i zarone u njihov ružičasti svijet.

Empatija kao rješenje

Gray ističe da je uvriježeno mišljenje da muškarci ne vole slušati beskonačne priče o problemima s kojima se ženski spol susreće. Često su nestrpljivi i prekidaju svoje sugovornice, no brojne upadice rezultat su njihove potrebe da im pomognu.

Nudeći rješenja za probleme koji muče njihove djevojke, oni iznova pokazuju svoju ljubav i nježnost. S druge strane, dobro je zapamtiti da je za uspješnu vezu ponekad poželjno stati na loptu i dopustiti svojim boljim polovicama da pričaju do beskonačnosti, pružajući im moralnu potporu.

Izdvojeni članak

Genijalci o ljubavi

Preuzimanje kontrole na dejtovima

Provođenje zajedničkog vremena ženama je od velike važnosti za uspjeh ljubavnog odnosa. Pomno planiranje i maksimalna posvećenost partneru podrazumijevaju se sami po sebi te ovdje za pripadnice ljepšega spola nema mjesta slučajnostima.

Planiranje u zadnji čas i opuštenost po pitanju kvalitetno provedenog vremena odaje dojam nezainteresiranosti i nemara pa se muškarcima u ovakvim situacijama savjetuje da jednostavno preuzmu kontrolu i svoju mezimicu dovedu pred gotov čin.

‘Volim te’

Kako zaključuje Lauren Gray, ništa ne može izazvati toliko neopravdane sumnje kao jedno obično ‘volim te’. Što ga češće čuju, žene su uvjerenije u iskrenost samoga odnosa. Jednostavno neizgovaranje ovih sudbonosnih riječi pripadnicama ženskoga spola siguran je znak da ih njihovi prinčevi manje vole.

S druge strane, muškarac će radije svojoj odabranici na milijun načina pokazati da ju voli, nego što će joj to i izgovoriti. No, jednostavni napori, kao što je ovaj, zasigurno će pojačati osjećaj sigurnosti i povjerenja koje će žena osjećati u ljubavnom odnosu.