Pretraga

Upravo: Ministar Fuchs otkrio hoće li zbog velikog porasta zaraženih sve škole na online nastavu

A- A+

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs danas je medijima dao izjavu o nastavi u školama, s obzirom na sve veći broj zaraženih. Otkrio je koliki broj škola prelazi na online nastavu i hoće li se to dogoditi na nacionalnoj razini.

radovan fuchs

Ministar Radovan Fuchs
Foto: Screenshot HRT | Niamat Ullah; Unsplash | srednja.hr

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs danas je novinarima dao izjavu o statusu nastave u školama diljem Hrvatske s obzirom na sve veći broj zaraženih koronavirusom.

– Imamo najavu, negdje oko 120 škola moglo bi prijeći na online nastavu. Ostajemo pri onim početnim doktrinama provođenja nastave, a to je da ne proglašavamo opći prelazak na online nastavu, niti preporučujemo da se tako nešto radi niti po županijama, da cijele županije prelaze, rekao je Fuchs, prenosi N1.

Napomenuo je da su na putu da s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo (HZJZ) i Stožerom da se eventualno revidira pristup slanja učenika u samoizolaciju.

– Razredi u kojima je samo jedan pozitivni, svi završavaju u samoizolaciji. U ovom času imamo oko pedeset posto škola koje nemaju nijednog oboljelog učenika, negdje oko 152 škole, čini mi se, s jednim, odnosno dva učenika. U principu mislim da je stav koji smo i prije propagirali u redu. Treba držati škole otvorenima koliko god je to moguće. Imamo čak i više slučajeva da su problem nastavno i tehničko osoblje u školama, a ne sama djeca, što se tiče odvijanja nastavnog procesa i kao što sam rekao, kazao je Fuchs.

U tom će smislu, još jednom je naglasio, sigurno još razgovarati s HZJZ-om te vidjeti mogu li ostvariti neke pomake.