Pretraga

[Video] Afrički bubnjari i žongleri s vatrom zatvorili peti artOmat

A- A+

U našem videu pogledajte što je sve Hrvatsko društvo likovnih umjetnika priredilo za svoje posjetitelje na petom sajmu nekonvencionalnih umjetničkih predmeta, koji se proteklih deset dana održavao u njihovom prostoru na Trgu žrtava fašizma.

srednja.hr

Ovogodišnji peti artOmat završio je u nedjelju nastupom afričke grupe Silaba i nastupom mladih žonglera koji su se zaigrali vatrom pred prostorom Hrvatskog društva likovnih umjetnosti, na Trgu žrtava fašizma.

Izdvojeni članak

U Meštrovićevu paviljonu otvoren 32. Salon mladih i izložba Venientes

U bogatom programu, svoje je radove izložilo sedamdesetak umjetnika i prodavača, a uz sada već tradicionalni sajam nekonvencionalnih umjetničkih predmeta, održane su i brojne radionice te dvije interaktivne izložbe. U radionicama su najviše uživala djeca koja su naučila pokrenuti svoje crteže, a sudjelovala su i u izradi Grada od kartona.

Osim toga, u HDLU-u su gostovali glumci iz Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život, a posjetitelji su mogli i intimnije upoznati umjetnike kroz ‘speed dating’.

Svi koji na sajmu nisu uspjeli pronaći poklone za svoje bližnje, mogli su sami izraditi božićne poklone u sklopu ‘Do it yourself’ programa, tradicionalne radionice kojom se želi podsjetiti ljude na vrijednosti Božića koje se ne odnose na kupovinu.

Pogledajte naš video i uvjerite se u magičnu atmosferu petog artOmata.