Pretraga

Video: Kerum proglasio neradni snježni dan

A- A+

 

Baš kada smo pomislili kako ove godine neće biti snijega zima je pokazala svoje pravo lice, a snijeg je osim uobičajnih djelova Hrvatske zahvatio i neke južne hrvatske gradove. U Splitu je tako izmjereno 8, u Šibeniku 10, a u Metkoviću čak 27 centimetara snijega. Mećavu, niske tempereture i prometne nevolje Dalmaciji je donijela sredozemna ciklona Gabor.

Dnevna temperatura u Splitu jutros je iznosila -3 °C, a zbog loših vremenskih uvjeta gradonačelnik Splita Željko Kerum proglasio je neradni za sve splitske škole, vrtiće te djelatnike gradske uprave i gradskih tvrtki, osim onih službi koje su potrebne za nužno održavanje i uklanjanje posljedica zimskih uvjeta. Uz to zbog zaštite pješaka ali i vozača svojim sugrađanima preporučio je da ne izlaze iz domova dok se uvijeti na cestama ne poprave. Kako prenosi Slobodna Dalmacija i ravnatelj KBC-a Split Dujomir Marasović savjetuje isto. Za Radio Dalmaciju kazao je da preporuča svakome, tko ne mora – a ne mora onaj tko nije smrtni slučaj, da ne izlazi izvan kuće.

Slična situacija danas je i u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji. Zbog niskih temperatura i loše vremenske prognoze župan Goran Pauk donio je odluku kako neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama. Hoće li biti nastave u ponedjeljak odlučit će se u nedjelju. Do tada službena stranica grada Šibenika podsjeća svoje građane neka svatko očisti ispred svoga praga apelirajući pritom na obavezu čišćenja javnih površina od snijega i leda ispred svojih zgrada, poslovnih prostora i objekata kako bi prolaznici bili sigurni od poledice i mogućih nezgoda.