Pretraga

[VIDEO] Maturant na školskom hodniku zaprosio svoju djevojku

A- A+

Prošlog je vikenda u Mostaru održan ispraćaj 371. generacije Karađoz-begove medrese. No taj trenutak u ovoj će se školi pamtiti još dugo, jer je upravo na ovim školskim hodnicima maturant Hasan Ćehajić zaprosio svoju djevojku Dženeti Ahmetspahić.

Foto: Facebook

Izdvojeni članak

[VIDEO] Mladić u Zenici upao djevojci na maturalnu večer i zaprosio ju

Maturant Hasan iz Brčkog i maturantica Dženeti iz Luksemburga tako su se zaručili pred 40 maturanata i svojim razrednicima, piše Avaz.ba. Par je zajedno već četiri godine, a upoznali su se u Mostaru, gdje su najprije postali prijatelji. Hasanu je u prvom razredu umro otac i kaže kako je Dženeta od tada konstantno bila uz njega te mu prva priznala kako se zaljubila u njega.

Hasan je bio odlučan da baš na ovaj dan zaprosi svoju djevojku.

– Mama i ja smo nakon mature trebali otići u prošnju i kupili smo prsten, no htio sam da se Dženeta zauvijek sjeća da je zaprošena na prelijep način pa sam mami rekao da ću je iznenaditi i zaprositi u subotu na Starom mostu za vrijeme šetnje maturanata uoči mature. Svi smo se spremili i trebali smo krenuti ispred Medrese, a onda je počela padati kiša. Oslonio sam se na Gospodara i rekao: ‘Ako ne bude na Mostu, bit će negdje drugo’, ispričao je Hasan za Avaz.ba.

Neki njegove kolege su znali da će Hasan zaprositi Dženeti, no ona to nije znala, pa je ostala zapanjena prosidbom, ali na kraju je ipak rekla ‘da’.
Kako je prosidba izgledala, te kako su ostali učenici i profesori reagirali, pogledajte u videu.

Copy link
Powered by Social Snap