Pretraga

[VIDEO] Raj za lijene studente: Na ovom im sveučilištu hranu iz menze donose roboti

A- A+

Nekih 20-ak kilometara od Washington D.C., u saveznoj državi Virginiji, nalazi se Sveučilište George Mason koje nudi mogućnost uključivanja u više od 500 studentskih aktivnosti. No, ako ste među onim neaktivnijima, nije problem. Kampusom ovog sveučilišta od ove godine kruže mali roboti, zaduženi za dostavu hrane studentima kojima se ne da ići u menzu!

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Izdvojeni članak

Bili smo na jedinom sveučilištu na svijetu na kojemu studiraju isključivo gluhe osobe

Inače to je prvi robot-dostavljač na bilo kojem sveučilištu svijeta, a da je ovakva usluga polučila rezultate, svjedoči činjenica da je od kraja ožujka ova mogućnost pružena i studentima te osoblju Northern Arizona Universitya.

Sodexo i Starship Technologies odnosno kooperanti koji su lansirali ovu uslugu, očekuju da će mali robotići uskoro na velikom broju sveučilišta uveseljavati gladne i žedne studente.

A kako uopće funkcionira naručivanje? Uz pomoć aplikacije odaberete jelo i/ili piće ugostitelja koji funkcioniraju unutar kampusa, a onda vam ih oni pripreme, stave u kontejner autonomnog robota te pošalju do vašeg paviljona ili drugog mjesta koje ste naznačili prilikom narudžbe.

Možda se pitate može li vam netko pokrasti jelo koje ste već prethodno naručili i platili, no odgovor je, dakako da ne. Kontejner unutar robota je zaključan, a otključavate ga putem aplikacije kada stigne na dogovorenu adresu.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Izdvojeni članak

Skupa sveučilišta nisu jedina mogućnost za studij u SAD-u: Sve su popularnije trostruko jeftinije opcije

Od siječnja kada je ova mogućnost otvorena studentima i ostalim ljudima koji borave ili su u posjetu Geroge Mason Universityu, napravljeno je više od 10.000 dostava. Tako da su se tamošnji studenti već navikli na male robote koji kruže okolo, no ostalim posjetiteljima su itekako napeti.

Među tim ostalim posjetiteljima smo i sami bili prije nekoliko tjedana pa smo zajedno s cijelom grupom fasciniranih turista, fotoaparatima lovili zbunjene robote, kojima baš i nije godila tolika pozornost.

Jednu od tih snimki možete pogledati ispod. Na kraju samo naznačimo da se ova lijenost odnosno dostava putem robota naplaćuje te košta 1,99 dolar po dostavi.