Pretraga

[VIDEO] Učenica otkrila četiri razloga zbog kojih mrzi državnu maturu

A- A+

Maturanti su redovnu nastavu završili, norijade odradili, ali ono ključno tek slijedi – pisanje ispita državne mature. Stoga mnogi među njima se suočavaju s kojekakvim strepnjama, nervozom, iščekivanjem te sudbinskim kontekstom tog završnog standardiziranog ispita. Jedna od njih je i Irena Buden koja je u par minuta sažela svoja strahovanja, odnosno navela četiri razloga zbog kojih mrzi državnu maturu.

Screenshot: YouTube

Još je deset dana ostalo do prvog ispita na državnoj maturi pa raste i strepnja pristupnika kako će sve ispasti, hoće li uspjeti upisati željeni faks i tako dalje. Jedna od zabrinutih je i Irena Buden, 19-godišnjakinja koja je završila Obrtničku školu za osobne usluge smjer kozmetičar u Zagrebu, a onda dodatno išla u Pučko otvoreno učilište kako bi imala četvrtu godinu i mogla pristupiti pisanju mature.

Izdvojeni članak

Pismo gimnazijalke: ‘Matematiku bi malo dijete riješilo bez problema’

Ova djevojka, koja inače radi video blogove s kozmetičkim temama, odlučila je s gledateljima ovoga puta podijeliti brige koje ju muče uoči ‘sudbinskog ispita’ kako ga ona sama drugim riječima karakterizira.

Pogledajte iz koja četiri razloga osebujna Irena mrzi državnu maturu i prije nego je počela.

Vjerojatno neke od njenih briga dijeliti i sami.