Pretraga

Vjeroučitelj koji bi strijeljao i nabijao glave na kolce tužio školu zbog otkaza i izgubio spor

A- A+

Gotovo devet mjeseci prošlo je od slučaja koji je zgrozio hrvatsku javnost. U prosincu 2017. portal Index.hr objavio je snimku tadašnjeg vjeroučitelja Osnovne škole Matije Gupca u Zagrebu, Krešimira Bagarića, punu mrzilačkih poruka u kojima zaziva streljanje bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića i bivše ministrice Vesne Pusić. Pritom je i pred osmašima veličao ratnog zločinca Ratka Mladića. Bagarić je dobio otkaz u školi, a naknadno je zbog tog otkaza tužio školu. Ovih dana stiže vijest kako je sud nepravomoćno odlučio da se Bagarić neće vratiti na posao.

Kako piše portal Index.hr, koji je prvi i objavio priču o pomahnitalom vjeroučitelju, Bagarić je zbog otkaza tužio Osnovnu školu Matije Gupca. Tvrdio je u tužbi kako je njegov otkaz nedopušten i tražio da ga se vrati na posao, ali sud je njegove argumente odbio. Uz to, dužan je u roku od 8 dana platiti 2.500 kuna sudskih troškova.

– Uvidom u Odluku o izvanrednom otkazu ugovora o radu od 22. prosinca 2017. utvrđeno je da je tužitelju koji je bio zaposlen na radnom mjestu vjeroučitelja izvanredno otkazan ugovor o radu od 25. listopada 2011. zbog osobito teške povrede obveze iz radnog odnosa. Iz obrazloženja Odluke proizlazi kako je tuženik 21. prosinca 2017. iz javno dostupnih izvora u članku objavljenom na Index.hr saznao da je radnik Krešimir Bagarić na satu vjeronauka u 8. razredu 29. studenoga 2017. iznosio stavove pune mržnje i netrpeljivosti što je pogotovo neprihvatljivo ponašanje za odgojno obrazovnog radnika, a što je potvrđeno izjavama učenika 8. razred, stoji u presudi, prenosi Index.hr.

Podsjetimo, upravo je spomenuti portal objavio veliku priču nastalu temeljem snimke učenika 8. razreda OŠ Matije Gupca. Snimka je nastala nakon haške presude Slobodanu Praljku, a u njoj je Bagarić hvalio osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića i iznio svoju ideju o tome kako je trebala izgledati operacija Oluja.

Izdvojeni članak

Nastava vjeronauka: Vjeroučitelj pred osnovcima zazivao ubojstva i proklinjao ‘do sedmog koljena’

– Mi smo budale, trebali smo pustiti dva koridora. Jedan do Zagreba, a drugi do Rijeke. Pa kad im ponabijaju glave na kolac onda da uđemo. Tako je trebalo biti finoj gospodi zagrebačkoj koja misli da Hrvatska završava u Karlovcu. Debili i kreteni. Kratkovidni, pričao je Bagarić u svom školskom predavanju.

To mu nije bio prvi ispad, ali ga je prvi puta netko od učenika odlučio snimiti. Otvoreno je na istom satu vjeronauka zazivao i na ubojstvo bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića te bivše ministrice Vesne Pusić.

– Imaš ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić koja otvoreno po svijetu govori. To nigdje nema. Probaj zamisliti da francuska ministrica jednu stvar napravi protiv Republike. Samo te nema. Možeš birati, srčani udar, moždani udar, samoubojstvo s tri metka u leđa, kako to već ide. Jedino mi svoje prostitutke i izdajnike stavljamo na važna mjesta. Jedino smo mi tako bijedan narod, nema bjednijeg naroda od hrvatskog naroda, rekao je dodavši kako Mesiću i Pusić treba “metak u glavu po kratkom postupku.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap