Pretraga

Vraćam se u srednju: Bojan Jambrošić

A- A+

Nakon televizijske novinarke Antonije Mandić,vratili smo u srednju školu popularnog pjevača Bojana Jambrošića. Osim što nam je otkrio novosti vezane uz novi album, saznali smo je li se bivši pobjednik showa Hrvatska traži zvijezdu slagao s profesorima, je li markirao s nastave i koja su mu bila najčešća opravdanja.  Sve to i još mnogo toga saznajte u nastavku intervjua.

Bojane, što najviše pamtiš iz srednjoškolskih dana? Koju si srednju školu završio?

Srednjoškolske dane najviše pamtim po druženju s prijateljima,i po velikim i malim odmorima. Završio sam Tehničku, Industrijsku i Obrtničku školu u Čakovcu, smjer “Tehničar za računalstvo”.

Koja ti je prva asocijacija na to razdoblje?

Osim tete koja je radila dobre sendviče u kantini te grupnih “frentanja” (izostanaka), mogu izdvojiti i školske priredbe i događanja na kojima sam bio uvijek maksimalno angažiran kao voditelj, pjevač pa i plesač. 😉 

Koji su ti predmeti bili omiljeni,a koji omraženi?

Najdraži predmeti su mi bili hrvatski i engleski jezik te fizika, dok bih u omraženije svrstao povijest i elektroničke predmete. Nikada mi to nije išlo.

Jesi li se slagao s profesorima?

Ovisi s kojim profesorima, ali uglavnom sam se slagao,jer sam većinu razdoblja bio predsjednik razreda,a i nisam bio ekscentrično loš po ponašanju.  

Jesi li markirao često i koja su ti bila najčešće opravdanja?

Markiranja je bilo, i to uglavnom za vrijeme ispitivanja i ispita. Isprike su većinom bile neke izvannastavne aktivnosti, ali puno češće bolest. Nije bilo problem smisliti ispriku profesorima, već kasnije roditeljima kada su vidjeli izostanke.

 Jesi li imao neki hobi tada?

Hobi mi je već od onda bilo pjevanje. Pjevao sam u zboru i u rock grupi, a izdvojio bih i rolanje, jer se nisam skidao s njih. I u školu sam odlazio rolama jer mi nije bila predaleko.

Otkada se točno baviš glazbom? Je li već u srednjoj glazba bila tvoja ljubav?

Teško je reći da sam se “bavio” glazbom. To se samo desilo. Još kao klinac, u četvrtom osnovne sam se prijavio na dječji festival, a otada sam pjevao u zboru, klapi, rock bandu i duhovnoj grupi. Radio sam svoje pjesme i nastupao po festivalima i lokalnim priredbama.. Nikada nisam mislio da ću jednoga dana živjeti od glazbe, jer mi se to činilo nedostižnim. Uvijek sam smatrao da treba imati puno novaca ili poznanstva, ali pokazalo se drukčije. 😉

Smatraš li da je pobjeda u showu Hrvatska traži zvijezdu prekretnica u tvojoj karijeri? 

Naravno da smatram. Ja sam iz salona za namještaj, gdje sam radio 3 godine, došao na pozornicu. Otada sam promijenio mjesto stanovanja,došao u Zagreb i svoj kruh zarađujem preko glazbe.

Možeš li nam otkriti neke novosti vezane uz karijeru ili najaviti neki nastup?

Jedna od novosti je da se intenzivno radi na novom albumu koji će biti malo drukčiji od prošlog, ali opet u pop izričaju. Koliko drukčiji, ljudi su već mogli primijetiti u pjesmi “Sve oko nje”,  a i moći će se uvjeriti i na CMC festivalu gdje ću predstaviti svoju novu pjesmu “Obećajem”. 🙂

I za kraj, što bi poručio srednjoškolcima?

Poručio bih im da ne kopiraju šalabahtere,nego ih sami pišu te da uživaju u srednjoškolskim danima. Neka paze kako se ponašaju i predstavljaju sami sebe, jer to su dani koje će uvijek pamtiti, a i još bitnije, dani po kojima će ih i drugi pamtiti.  

🙂