Pretraga

Vraćam se u srednju: Ivana Kindl

A- A+

story.hr

Nakon zadarske pjevačice Ivane Radovniković vratili smo u srednju školu još jednu Ivanu, popularnu i vrlo uspješnu pjevačicu Ivanu Kindl. Osim što je najavila novi singl, Ivana nam je otkrila je li redovito izvršavala školske obveze te koju anegdotu iz srednje škole najviše pamti.

Što najviše pamtiš iz srednjoškolskih klupa?

Pamtim srednju školu jako dobro i često razmišljam o tim danima kada smo bili bezbrižni, kada su nam jedine muke bile nesretne ljubavi te kada smo ambiciozno razmišljali o budućnosti i karijerama. 

Koju si školu završila i koja ti je prva asocijacija na to razdoblje? 

Završila sam Opću gimnaziju, a prva asocijacija na to razdoblje mi je moj razred, gimnazijske ljubavi i prvi počeci u pjevanju.

Koje si predmete voljela, a koje mrzila?

Voljela sam povijest, glazbeni, tjelesni, psihologiju, a nikada mi nisu išli prirodoslovni predmeti, dakle matematika, fizika i kemija.

Jesi li redovito izvršavala školske obveze ili si više preferirala kampanjsko učenje?

Kako kada, nekada sam redovito učila gradivo, a nekada i kampanjski.

Jesi li već u srednjoj bila glazbeno angažirana? Jesi li još tada znala da će glazba biti tvoj životni put?  

U srednjoj školi sam počela pjevati i ozbiljno razmišljati o pjevačkoj karijeri. Prvi nastup je bio upravo u sklopu gimnazijskih dana, i tada sam znala sam da ću se baviti isključivo glazbom u životu.

Sjećaš li se neke anegdote iz tog razdoblja?

Bilo ih je, a uvijek ću pamtiti trenutak kada smo silno razočarali profesoricu engleskog koja se zbilja trudila animirati nas i pedagoški podučavati. Taj dan smo bili nesnosni, a ona je u suzama izjurila iz razreda.

Da se možeš vratiti ponovno u školske klupe, bi li nešto promijenila? 

Promijenila bih neke svoje postupke i drugačije bih se postavila prema nekim ljudima i profesorima.

Osvojila si Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu,a proglašena si jednom od najboljih pjevačica istočne Europe. Znače li ti mnogo ta priznanja? 

Apsolutno, možda čak i previše. Zaista sam zaljubljena u glazbu, sve mi je u životu i uvijek ću se truditi u tom smislu raditi na sebi i glazbi koju stvaram.

Možeš li nam otkriti novosti vezane uz karijeru ili najaviti neki nastup? 

Sada slijedi izbacivanje posljednjeg singla Sunshine sa zadnjeg albuma Promjenjiva, zatim odmor na moru do rujna kada kreću nove obaveze. Najviše volim to razdoblje izbacivanja novih pjesama i spotova te rad na albumu. Naravno, ljetne svirke su obavezne i uvijek dobrodošle.

I za kraj,koji bi savjet dala današnjim srednjoškolcima? 

Mislite svojom glavom i ne budite povodljivi.