Pretraga

Vraćam se u srednju: Ivana Radovniković

A- A+

Nakon mladog pjevača Bojana Jambrošića, vratili smo u srednju školu zadarsku pjevačicu Ivanu Radovniković. Je li se slagala s profesorima, što najviše pamti iz srednjoškolskih dana te što poručuje srednjoškolcima, saznajte u nastavku razgovora.

 Ivana, što najviše pamtiš iz srednjoškolskih dana? Koju si srednju školu završila?

Definitivno najviše pamtim društvo i sve što smo prošli zajedno. Završila sam Opću gimnaziju u Zadru.

Koja ti je prva asocijacija na to razdoblje?

Dobra zabava i puno drame.

Koji su ti predmeti bili omiljeni,a koji omraženi?

Jako sam voljela književnost, psihologiju i politiku & gospodarstvo, što sam na kraju i studirala, dok sam najmanje bila luda za fizikom.

Jesi li se slagala s profesorima?

Uglavnom jako dobro, ali bilo je onih koji su imali problem sa mnom jer sam uvijek na glas govorila što mislim, ali bila sam predsjednik razreda pa mi je to bilo opravdanje.

Sjećaš li se neke anegdote iz tog razdoblja?

Ima ih baš jako puno, jer smo bili lud razred. Ako baš moram ispričati neku koja mi prva padne na pamet, onda je to dan kada je pao snijeg, što se ne viđa često u Zadru, a ja sam proglasila slobodan dan za svoj razred jer sam mislila kako će nam to biti opravdano, usput se mobilizirala čitava škola pa mi je pošlo za rukom da nas ipak ne kazne, jer su nam se svi razredi na kraju pridružili. Pokušala sam opet istu stvar na Valentinovo, ali su nas zaustavili na vrijeme.

Da se možeš vratiti ponovno u školske klupe, bi li nešto promijenila?

Ne, ali ipak ne bih sve ispočetka.

Jesi li redovito izvršavala školske obveze ili si više preferirala kampanjsko učenje?

Bila sam kampanjac, ali nikada nisam imala problema s učenjem.

Jesi li zadovoljna suradnjom s reperom Ludinom?

Naravno, iako sebe nikada nisam zamišljala u bilo kakvoj hip-hop pjesmi i takva se dogodila, jer sam osjetila kako bi mogla zvučati drugačije i zanimljivo. Treba prihvatiti nove izazove jer onda nikada nije dosadno.

Možeš li nam otkriti još neke novosti vezane uz karijeru ili najaviti neki nastup?

Osim što je spot za suradnju Odlazim zbog ljubavi izašao tek jučer, ovih dana snimam svoj novi singl koji bi u etere trebao izaći u 5.mjesecu. Već ovu subotu 22. travnja nastupam u Lisinskom sa Zagrebačkim mališanima, a 5. svibnja na Cvjetnom s Four Ladies , s kojima zadnjih pola godine sudjelujem u zajedničkom glazbenom projektu.

Koji bi savjet dala srednjoškolcima?

Sve se može ako ste uporni, zabava i škola idu zajedno, bitno je samo da nikada ne zaboravite uložiti u svoju budućnost tako da jednog dana budete sretni sa svime što ste postigli.