Pretraga

Vučić uoči izbora svakom srednjoškolcu uplaćuje 85.35 eura: ‘To je mjera za one koji ne glasaju’

A- A+

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio je kako će u narednim danima država svakom srednjoškolcu dati 10.000 dinara, odnosno 85.35 eura. I to samo 21 dan prije parlamentarnih i lokalnih izbora u Srbiji koji se održavaju 17. prosinca. Naglasio je kako isplata ove novčane svote bila namjerna, odnosno da su se odlučili za dodatne mjere isključivo na ljude koji ne glasaju.

Kutija za izbore s rukom u pozadini i vučić

Foto: Unsplash | Screenshot YouTube

Uoči prijevremenih parlamentarnih i lokalnih izbora u Republici Srbiji, koji se održavaju 17. prosinca ove godine, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je na Pink televiziji izjavio kako će država srednjoškolcima dati 10.000 dinara, što je 85.35 eura. Ovaj potez Vučić je odlučio napraviti samo 21 dan prije izbora.

– Danas smo razgovarali Ana Brnabić, ministar financija Siniša Mali i ja oko nekih dodatnih mjera koje se ne odnose na ljude koji glasaju. U narednih 10 dana ćemo kao država prebaciti novac lokalnim samoupravama koje će isplatiti 10.000 dinara svakom srednjoškolcu u našoj zemlji, preko majke ili oca, izjavio je Vučić za Pink.

Studenti će dobiti manje od 10 eura

Dodao je i kako se za njihove studentske kartice, koje su na službenim stranicama predstavljene kao kartice s ‘aktualnim i najpopularnijim popustima i pogodnostima za učenike, studente i mlade ljude u Srbiji i širom svijeta’, prijavilo 66.000 studenata. Na te kartice Poštanska štedionica isplatit će svakom studentu koji se prijavio 1.000 dinara, što nije ni 10 eura, nego 8.54 eura.

– Svake godine nas je zbog prirodnog priraštaja manje. Povratnika će biti mnogo više nego onih koji odlaze i to govori da je Srbija sve bolje mjesto za život. Da pobijede neki drugi, oni za četiri godine ne mogu obići sve što sam ja otvorio ili položio kamene temeljce, oni ne mogu automobilima ili helikopterima da obiđu. Vratili smo život u Srbiju, sigurnost, rekao je Vučić na Pinku.

Izdvojeni članak
izbori

Učenik iz Srbije tvrdi da im Vučićeva stranka plaća od 40 do 60 eura po ‘sigurnom glasu’ na izborima

Vučić navodno plaća srednjoškolcima od 40 do 60 eura po ‘sigurnom glasu’

Podsjetimo, Srbi su sadašnji parlament izabrali u travnju prošle godine, a u ožujku je jedan učenik srednje škole tvrdio da im Vučićeva stranka plaća od 40 do 60 eura po ‘sigurnom glasu’ na izborima. Kako je učenik objasnio, njihova je zadaća autom odvesti ljude do mjesta glasanja, gdje čekaju da glasaju kako bi bili sigurni da su glasali upravo za njegovu stranku SNS – Srpsku naprednu stranku koju Vučić predvodi i na ovogodišnjim izborima. Učenik je pokazao je i papir s rednim brojevima te objasnio da, ako ispuni cijeli sa ‘sigurnim glasovima’, može zaraditi od 800 do 1.200 eura.

– Jedan moj prijatelj je dobio 20 papira, radi to već drugu godinu. Prošle godine na općim izborima je dobio pare, ali netko i nije. Ako pristanemo na to, naša obveza je da te ljude odvezemo autom do mjesta glasanja, čekamo da glasaju i da to bude sigurno. Po završetku glasanja bismo trebali dobiti novac, ali eto, netko prošle godine nije dobio, objasnio je tada dječak za N1 Srbija.