Pretraga

Zagrebačka gimnazijalka pobjedila u prevoditeljskom natjecanju u konkurenciji učenika iz cijele EU

A- A+

Učenica Ivana Busch iz zagrebačke XI. gimnazije pobijedila je na natjecanju u prevođenju za učenike srednjih škola, koje organizira Europska komisija. Koliko je uspjeh ogroman govori podatak da je sudjelovalo više od tri tisuće učenika iz 751 škole iz Europske unije. Inače natjecanje naziva ‘Juvenes Translatores’ se održava od 2007. godine, a svoje prevoditeljsko znanje u njemu iskušavaju 17-godišnji učenici iz srednjih škola EU-a.

Foto: translateth.is

Učenica XVI. zagrebačke gimnazije Ivana Busch pobijedila je na natjecanju ‘Juvenes Translatores’, u kojem se u prevođenju okušavaju srednjoškolci. Natjecanje od 2007. godine organizira Europska komisija. Da je ovo sjajno ostvarenje svjedoči podatak da je ove godine sudjelovalo više od 3000 učenika iz 751 škole iz Europske unije.

Kako je Hrvatska dakle tek od prošle godine u punopravnom članstvu Europske unije, tako je po prvi put u ‘Juvenes Translatores’ natjecanju sudjelovalo i 12 škola iz Lijepe naše.

Ivana Busch je odmah pokazala i izvrsno poznavanje, konkretno njemačkog jezika te donijela značajno priznanje u Hrvatsku.

Sutra iza 12 sati donosimo više pojedinosti o uspjehu ove učenice XVI. gimnazije.