Pretraga

Zagrebački faks organizira događaj za sve ljubitelje znanosti: Čekaju vas brojni programi i radionice

A- A+

Pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske i uz partnerstvo Državnog hidrometeorološkog zavoda i tvrtke Infobip, Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu u petak, 10. svibnja, organizira znanstveno-popularnu manifestaciju Dan i noć na PMF-u.

Foto: PMF

Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu ovoga petka, 10. svibnja, organizira svoj godišnji znanstveno-popularni događaj Dan i noć na PMF-u. Riječ je o jednoj od najvećih manifestacija za popularizaciju znanosti u Hrvatskoj koji se održava u suradnji s Državnim hidrometeorološkim zavodom i tvrtkom Infobip, a pod pokroviteljstvom je i predsjednika Zorana Milanovića.

Prema riječima organizatora, događaj, koji ulazi sada već u svoju osmu godinu, ima za cilj potaknuti zanimanje i znatiželju djece i mladih prema prirodoslovlju, matematici i računarstvu. Brojni programi, uključujući 125 različitih predavanja, pokusa i radionica, bit će dostupni tijekom dana u četiri zgrade PMF-a na Bijeničkoj cesti i Horvatovcu.

Izdvojeni članak
Jan Dragašević

Jan studira fiziku na PMF-u i prolazi s 5.0: Na kolegiju koji mi je bio najteži sad sam demos

Večernji program će se održati na vanjskoj pozornici s početkom u 19 sati, uključujući zanimljiva predavanja, znanstveno-popularni kviz i završni koncert rock grupe CRY Babies. Sve je, napominju organizatori, u potpunosti besplatno, a očekuju i velik broj posjetitelja.

Više informacija o ovom događaju dostupno je na službenoj stranici PMF-a.