Pretraga

Zagrebačkim školama četiri zlata u muškoj konkurenciji

A- A+

Srednjoškolska sportska društva su se 7. i 8. svibnja u Poreču natjecali za naslove državnih prvaka u ukupno osam sportova. U muškoj konkurenciji su najuspješniji bili sportaši iz društva Špogi zagrebačke Športske gimnazije koji su se jedini okitili s dva zlata nadvisivši konkurenciju u odbojci i stolnom tenisu.

Rezultate natjecanja u ženskoj konkurenciji pogledajte ovdje.

Vinkovčani dominantno uzeli malonogometni trofej

Nakon napornih izlučnih natjecanja na final four malonogometnog turnira su se plasirali srednjoškolci iz Ogulina, Sesveta, Varaždina i Vinkovaca. U polufinalnim susretima je vinkovačka ekipa Mladost (Srednja škola Ivana Domca) uvjerljivo porazila Obrtničku tehničku školu iz Ogulina, dok se varaždinski GOŠK (Gospodarska škola) u finale progurala protiv Sesvečana tek nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca.

Finale ipak nije donijelo očekivanu napetost, jer su se Vinkovčani pokazali dominantnima i s laganih 5:1 trijumfirali na ovogodišnjem državnom prvenstvu. U utakmici za treće mjesto OTŠ Ogulin se pokazao prejak za sesvetsku momčad.

Ovdje pogledajte sve rezultate u PDF-u

 {edocs}my_documents/pdf/Bilten_3_NOG-M-SS.pdf,1%,1,link{/edocs}

Drama pod obručima 

Tijekom dva dana završnih turnira najviše uzbuđenja je zasigurno donijelo muško košarkaško finale u kojem su se susrele ekipe Gimnazijalca (XIII. gimnazija) iz Zagreba i Brokeri (Ekonomsko – birotehnička i trgovačka škola) iz Zadra.

Nakon što su uvjerljivo pomeli Osječane i Čakovčane u polufinalima bilo je jasno da sve okupljene čeka prava poslastica. Nakon žestoke borbe naslov su ipak odnijeli Zagrepčani i to rezultatom 34:33, a Zadranima ostaje šansa sljedeće godine.

U utakmici za treće mjesto čakovečki gimnazijalci su pobjedili Primag (III.gimnazija) iz Osjeka.

Ovdje pogledajte sve rezultate u PDF-u

 {edocs}my_documents/pdf/Bilten3_KOS-M-SS.pdf,1%,1,link{/edocs}

Rukometaši iz Ivanić-Grada obranili titulu

U finalu rukometnog natjecanja našle su se dvije najuvjerljivije momčadi iz ranijih faza natjecanja III. gimanazija iz Zagreba i prošlogodišnji pobjednici ekipa Mladost (SŠ Ivana Šveara ) iz Ivanić-Grada. Iako su Zagrepčani tijekom turnira figurirali kao da bi ozbiljno mogli ugroziti primat Mladosti to se ipak nije dogodilo.

Momci iz Ivanić-Grada su uraganski odigrali prvo poluvrijeme i odmakli na šest pogodaka razlike. Usprkos trudu zagrebački gimnazijalci  u nastavku nisu uspjeli stići prednost te trofej za najbolju rukometnu ekipu već drugu godinu za redom odlazi Mladosti.

Brončanu medalju je osvojila riječka ekipa Elektron koja je u dvoboju za treće mjesto nadvisili momčad Omiških gusara (SŠ Jure Kaštelan).

Ovdje pogledajte sve rezultate u PDF-u

 {edocs}my_documents/pdf/Bilten_3_SS-RUK-M.pdf,1%,1,link{/edocs}

Špogi i dalje nema konkurenciju

Na odbojkaškim terenima, ništa novo. I ove godine ekipa Špogija iz zagrebačke Športske gimnazije se neokrznuta prošetala završnicom. Do obrane naslova su došli neizgubivši u četiri susreta niti jedan jedini set.

Zagrepčanima je tek nešto ozbiljnije zaprijetila osječka momčad Primag (III.gimnazija) s kojom su se susreli u finalu. Ipak ni Osječani nisu mogli učiniti ništa više do časno izgubiti.

U utakmici za treće mjesto Gimnazijalac iz Siska bio bolji od Mladosti iz Rovinja.

Ovdje pogledajte sve rezultate u PDF-u

 {edocs}my_documents/pdf/Bilten3_SS-ODB-M.pdf,1%,1,link{/edocs}

Zagrepčani i Križevčani na stazama pobjede

Ovogodišnja atletska natjecanja prošla su u znaku sjajnih rezultata učenika zagrebačke III.gimnazije koji su do ukupne pobjede došli trijumfiravši u utrkama na 100, 1000 i 4X100 metara. Osim očite dominacije u trkačkim disciplinama Zagrepčani su ostvarili i vrlo dobre rezultate u skakačkim i bacačkim disciplinama što im je bilo dovoljno za naslov.

Srebrom su se okitili gimnazijalci SŠ Vladimira Nazora iz Zadra, a svoje mjesto na postolju su još našli i učenici iz SŠ Andrije Mohorovičića iz Rijeke.

Osim u klasičnim atletskim disciplinama, dobili smo i nove prvake u krosu. Ekipnom titulom su se okitili trkači iz križevačke gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, čiji je član Ognjen Mergon prvi prošao kroz ciljnu ravninu.

Drugo i treće mjesto u krosu su zauzeli učenici Tehničke škole iz Požege i SŠ Juraj Dobrila iz Pazina.

Ovdje pogledajte sve rezultate u PDF-u

 {edocs}my_documents/pdf/Bilten2_KRO-M-SS.pdf,1%,1,link{/edocs}

 {edocs}my_documents/pdf/Bilten2_ATL-M-SS.pdf,1%,1,link{/edocs}

Čakovečki Gimnazijalac i Špogi do titula u stolnom tenisu i badmintonu

Učenici Športske gimnazije u Zagrebu su do svojeg drugog ekipnog zlata došli u natjecanju iz stolnog tenisa. Iako nešto manje uvjerljivi no njihove kolege iz odbojkaškog tima, stolnotenisači Špogija ipak su bili prejaki za konkurenciju.

Lako su se u polufinalu obračunali sa Velgorom da bi u finalu s 3:1  porazili Elektron (Škola elektrotehnike i računarstva) iz Rijeke. U ogledu za broncu Velgor je bo bolji S.M.Š. – a iz Slavonskog Broda.

Sličnu dominaciju su na terenima za badminton pokazali učenici čakovečke Gimnazije porazivši u finalu Jastreb iz jastrebarskog s 3:0. Jastreb i Gimnazijalac su se susreli i u natjecanju po grupama gdje su Čakovčani također bili bolji. brončani u badmintonnatjecanju je bila ekipa Pitagore iz Splita.

Ovdje pogledajte sve rezultate u PDF-u

 {edocs}my_documents/pdf/Bilten2_BAD-M-SS.pdf,1%,1,link{/edocs}

 {edocs}my_documents/pdf/Bilten2_STT-M-SS.pdf,1%,1,link{/edocs}