Pretraga

Zagrepčani su najbolji informatičari

A- A+

Kada je u pitanju hrvatski, najbolji srednjoškolci dolaze iz manih mjesta, ali kada je riječ o informatici, glavnu ulogu preuzimaju zagrepčani. U prvih deset mjesta na informatičkoj olimpijadi našlo se tek dvoje ljudi izvan Zagreba, točnije iz Našica i Slavonskog Broda. Zašto nema djevojaka u informatici, e za odgovor na to pitanje morate pročitati ovaj tekst.

Informatička olimpijada održana je na FER-u, a riječ je o navećem i jednom od utjecajnijih informatičkhi natjecanja u zemlji. Ulaznicu za olimpijadu imali su najuspješniji učenici s HONI-a i InfoKupa. Rješavalo se četiri zadatka čak pet sati u programskim jezicima pascalu, C i C++-u.

Domagoj Ćevid, učenik 3. razreda V. gimanzije je ovogodišnji pobjednik. Podsjećamo da MIOC, koji slovi kao jedna od boljih informatičkih gimnazija, nema pobjednika HIO-a od 2007. kada je to ostvario Igor Čandi koji je te godine na informatičkoj olimpijadi održanoj u Zagrebu osvojio srebrnu medalju, a danas radi u Facebooku. Drugoplasirani je bio Tomislav Tunković, učenik 4. razreda gimnazije Lucijan Vranjanin, prošlogodišnji pobjednik. Treće mjesto je zauzeo Antun Razum, učenik 4. razreda XV. gimanzije, učenik koji je stalno u najvišem vrhu hrvatske informatike.

Najbolji učenici:1 Domagoj Ćevid 3 V. gimnazija, Zagreb 2402 Tomislav Tunković 4 Gimnazija L. Vranjanina, Zagreb 1803 Antun Razum 4 XV. gimnazija, Zagreb 1603 Marin Tomić 3 V. gimnazija, Zagreb 1605 Mihael Liskij 1 XV. gimnazija, Zagreb 1506 Dorian Šulc 4 Srednja škola Isidora Kršnjavoga, Našice 1407 Matija Folnović 4 V. gimnazija, Zagreb 1308 Mislav Balunović 2 Gimnazija Matija Mesić, Slavonski Brod 1209 Dominik Gleich 2 XV. gimnazija, Zagreb 1109 Matija Milišić 4 XV. gimnazija, Zagreb 110Ovdje navedeni učenici će imati čast prisustvovati Izbornim pripremama (Zagreb, od 17. do 20. svibnja) na kojima će biti izabrana reprezentacija koja će ove godine zastupati Hrvatsku na međunarodnim informatičkim natjecanjima. Sretno svima!

Izvor: http://informatikazasve.blogspot.com/