Pretraga

Zaiskrilo na debati uoči izbora: Puljku, koji je inače profesor, SDP-ovac rekao da je uhljeb

A- A+

Na debati uoči lokalnih izbora u Splitu zaiskrilo je između SDP-ovog Ante Franića i Ivice Puljka, kandidata stranke Centar za splitskog gradonačelnika. Franić je Puljku, inače sveučilišnom profesoru i visoko citiranom znanstveniku, rekao da je – uhljeb.

ivica puljak ante franić

Foto: Screenshot N1, Pixabay | ilustracija srednja.hr

Jučer se na N1 televiziji održala debata među kandidatima za gradonačelnika Splita. Pozvali su četvoricu s najboljim rejtingom po anketama, a odazvali su se Ivica Puljak, kandidat stranke Centar, Željko Kerum iz Hrvatske građanske stranke te Ante Franić iz SDP-a. Raspravljali su o važnim temama koje pred izbore muče splitske građane, a u jednom je trenutku došlo do okršaja između SDP-ovca i kandidata stranke Centar.

‘Vi pričate o rokovima koji su za uhljebe’

Puljak je istaknuo kako je za donošenje novog GUP-a potreban cijeli mandat, na što mu je Franić indirektno rekao da je uhljeb jer navodno ne razumije rokove i posao u realnom sektoru.

– Vi kažete da Vama treba četiri godine za donošenje strategije razvoja grada i novog GUP-a. Gledajte gospodine Puljak, vidi se da nemate iskustva u realnom sektoru, to su realni rokovi, Vi pričate o nekakvim rokovima koji su za uhljebe koji ne znaju što rade. Gubite vrijeme naših sugrađana, obrušio se na Puljka SDP-ov kandidat za gradonačelnika.

‘Nisu učitelji uhljebi, to nikad nemojte ponoviti’

Četiri godine za donošenje GUP-a, uzvratio mu je Puljak, sasvim je realan rok. Na novom će se planu početi raditi, dodao je, već prvu godinu njegova mandata, a ideja je među ostalim izgraditi garaže gdje se god mogu u Splitu.

– Ja nisam uhljeb, radim u znanosti cijeli svoj život, itekako radim. Ja sam obrazovao više od dvadeset tisuća studenata. Nisu učitelji uhljebi, to nikad nemojte ponoviti, odgovorio mu je Puljak.

Franić je istaknuo kako nisu učitelji uhljebi, ali kako Puljak jest. Ivica Puljak je, podsjetimo, osim političkog angažmana poznat kao profesor na studiju računarstva splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje te jedan od istaknutijih znanstvenika s preko 158.000 citata i h-indexom citiranosti 173. To znači da je autor ili koautor na barem 173 rada koji imaju po najmanje isto toliko citata.

Cijelu debatu možete pogledati u videu ispod, a dio u kojem je nastao okršaj počinje od 24:15 minute.