Pretraga

Zalijte svoja jaja mokraćom!

A- A+

Dosadila vam je uobičajena priprema jaja? Donosimo novi, jednostavni recept. Sve što vam je potrebno je dječakova mokraća i naravno, jaja!

                            amusingplanet.com

U većini gradova proljeće možemo prepoznati po mirisu tek procvjetalog cvijeća. Osim u Dongyangu. U tom kineskom gradu proljeće miriše na mokraću. Dok neke od nas taj miris asocira na mračne ulice prepune izlučevina pijanaca, stanovnicima Dongyanga on redovito izmami osmijeh na lice. Vrijeme je pripreme tradicionalnog jela.Možda su neki od vas čuli za jaja kuhana u čaju i sojinom umaku. U Dongyangu rade sličnu stvar, samo što jaja kuhaju u mokraći. Dječakovoj mokraći. Popularno zvana virgin eggs zaista nije teško za napraviti. Postupak je tek malo složeniji od pripreme obične kajgane.Kako to rade u Dongyangu?Prodavači prvo obilaze osnovne škole diljem grada. Cilj im je skupiti što više mokraće pošto je ona osnovni sastojak njihovog specijaliteta. Postavljaju plastične kante ispred razreda i upućuju dječake da uriniraju u njih, osim ako su bolesni.                                                                  amusingplanet.comNakon toga kreće jednostavna priprema. Jaja se prokuhavaju u toj mokraći. Nakon toga se izvade iz nje, razbije im se ljuska kako bi jaja bolje upila aromu. Proces treba ponoviti još jednom. Za razliku od ostalih jela, djevičanska jaja treba kuhati cijeli dan.                                                                                              odditycentral.com

Iako se većina vas zgraža, ljudi koji su probali ovo jelo kažu da su osjetili pravi okus proljeća. Neki su toliko oduševljeni da su rekli da bi ih mogli pojesti deset na dan. Možda očekujete da će ovakav specijalitet stajati puno, ali njegova cijena na lokalnim tržnicama je manje od kune i pol.

                                                                      offbeatenough.com

Stanovnici Dongyanga navode i ljekovita svojstva djevičanskih jaja. Ona navodno smanjuju tjelesnu temperaturu što pomaže u nadolazećim vrućim ljetnim danima. Također poboljšavaju cirkulaciju. Doktori se ne slažu s čudesnim svojstvima ovog jela jer ističu da je urin tjelesni otpad koji ne sadrži nikakve kosrine sastojke.                                 forums.mmajunkie.comAko su vam, čitajući ovaj članak, pocurile sline, imate razloga za sreću. Naime, zadovoljni prodavači planiraju izvoz ove delicije.