Pretraga

Završila državna matura, počinju prijemni ispiti

A- A+

Jučerašnjim ispitima iz Sociologije i Vjeronauka zaključena je državna matura u ljetnom roku. Prvi rezultati se prema informacijama koje je objavio NCVVO mogu očekivati već 9. srpnja, a konačni će biti poznati tjedan dana kasnije. Već sutra započinju i prvi prijemni ispiti na fakultetima koji pri upisu vrše dodatne provjere znanja. Informacije o prijemnim ispitima pročitajte u nastavku.

Pravo

Budući studenti prava u Zagrebu će svoje prijemne pišu već u utorak 14. lipnja. Ispit se piše u prostorijama Pravnog fakulteta s početkom u 9 sati za studij prava, a u 12 za studij socijalnog rada. raspored učionica u kojima će se prijemni polagati i više informacija o samom ispitu možete naći na stranicama postani-student.hr ili pak na stranici fakulteta.

Dojmove studenata s prava pročitajte u našem tekstu Pravo – štrebanje od korica do korica.

Medicina

Prijave za upis na Medicinski fakultet u Zagrebu traju do kraja ovoga tjedna, točnije do 15. lipnja. Za prijavu je potrebna potvrda nadležnog liječnika o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima te izjava da se ne boluje od psihičkih bolesti koje bi omele studij medicine.

Sam prijemni ispit piše se 7. srpnja u 9 sati u jutro u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Više informacija potražite na stranicama Medicinskog fakulteta.

O studiranju na Medicinskom fakultetu više pročitajte u našem članku Na medicini učenje nije aktivnost nego način života

Filozofija

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu prijave traju do 14. odnosno 16. lipnja. Testiranja predznanja jezika provodi se 16. i 18. lipnja, a ispiti iz Trećeg svjetskog jezika su na rasporedu 27. lipnja. Razredbeni ispit se piše 30. lipnja s početkom u 12 sati.

Splitski filozofski fakultet također ima prijemne ispite za određene odsjeke. Tako će kandidati za Učiteljski studij svojem ispitu pristupiti u ponedjeljak 18. lipnja, a oni koji žele upisati predškolski odgoj to će isto morati učiniti dan kasnije točnije 19. lipnja. Točan raspored ispita na splitskom fakultetu pogledajte ovdje.

Više o studiranju na filozofskom fakultetu pročitajte u našim tekstovima: Hrvatski na Filozofskom: Kampanjci prolaze i Strani jezici na Filozofskom u Zadru.

Hrvatski studiji

Na Hrvatskim studijima rok za prijavu ispita iz apstraktnog mišljenja je produžen do petka, 15. lipnja. Kandidati koji ne uplate naknadu do roka neće moći pristupiti ispitu. Sam ispit predviđen je za 27.lipanj, a raspored kandidata po terminima će biti dostupan na stranicama fakulteta tjedan dana ranije.

O Hrvatskim studijima pročitajte nešto i u našem članku Hrvatski studiji – bez predrasuda

Kineziologija

Razredbeni ispit za kandidate na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu održat će se u četvrtak, 14.lipnja i petak,15.lipnja s početkom u 7.30 minuta. Prvi dio testiranja će se održati na plivalištu SP Mladost u Jarunskoj 5.

Raspored kandidata i upute možete pogledati na stranici kif.unizg.hr.

Prijave za splitski DIF završavaju 20.lipnja, a prijava se podnosi u Teslinoj ulici u prostorijama Fakulteta. Sama provjera motoričkih sposobnosti će se provesti 27. lipnja prema rasporedu koji će biti naknadno objavljen. Dodatne informacije o upisu pročitajte na stranici fakulteta.

Akademija dramskih umjetnosti

Na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti prijemni ispiti započinju u ponedjeljak 18. lipnja. Prva na redu je Filmska režija i Produkcija (19. i 20. lipnja), a onda redom Dramaturgija i Snimanje 26. lipnja, Kazališna režija i radiofonije 28. lipnja te naposljetku montaža 2. srpnja.

Testiranja iz Filmske režije, Snimanja, Montaže i Kazališne režije održavat će se u Akademijinim prostorijama na Trgu maršala Tita 5, dok će se preostali prijemni provoditi u Petrinjskoj 7. Svi ispiti započinju u 9 sati ujutro. Detaljan raspored i liste kandidata pogledajte na adu.unizg.hr.

Stomatologija

Stomatološki fakultet u Zagrebu osim bodovanja državne mature testira i psihomotoričke sposobnosti svojih budućih studenata. Rok za prijave je istekao danas, a testiranje se provodi 18. lipnja. Raspored kandidata po terminima možete pronaći na stranicama sfzg.unizg.hr.

Arhitektura

Prijave za dodatnu provjeru znanja koju je nužno proći pri upisu na Arhitektonski fakultet u zagrebu traju do petka 15. lipnja. Sama provjera znanja provest će se 27. lipnja na Fakultetu u Kačićevoj 26.

Test se sastoji od provjere likovnih i grafičkih sposobnosti te od prvjere sposobnosti percepcije prostora.